A Szép kártya még mindig kedvelt

A cafeteria elemként adható Széchenyi Pihenőkártya egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és hála a SZÉP Kártya elfogadóhelyek számának bővülésének, mind többször vehetjük igénybe a munkáltató által maximálisan nyújtható 450 000 forintnyi összeget.

Bár az elmúlt időszakban a megszorító intézkedések kapcsán többször lehetett hallani arról, hogy a változásokat a Szép kártya rendszere is megsínyli majd, a gyakorlat kiforrja majd magát, és kiderül, mit hoz a jövő e téren.

Addig is a szálláshely szolgáltatásra igénybe vehető 225 000 forint, a vendéglátás terén felhasználható 150 000 forint, és a rekreációt célzó szabadidő zsebbe adható 75 000 forint sokak számára okoz kellemes kikapcsolódást. Arról azonban ne feledkezzünk meg, hogy ezeket az összegeket kizárólag belföldön költhetjük el, hiszen a rendszer létrejöttének egyik oka pont a hazai turizmus élénkítése.

Szeretné, ha családtagjai is fizethetnének az Önnek utalt összegből? A Szép kártya társkártya segítségével ez is megvalósítható, és minimális összegért igényelhet társkártyát családtagjainak. A használat során azonban nagyon figyeljen a biztonságra – mindegy, hogy internetes fizetésről van szó, vagy a helyszínen húzzák le kártyáját!

A Szép kártya szabadidős tevékenységre fordítható alszámlája esetében érdemes előre tájékozódnia TEÁOR számok alapján, hogy mely szolgáltatások tartoznak bele a felhasználási körbe, így nem érik majd kellemetlen meglepetések, ha például a szálloda wellness részlegén a kozmetikus költségeit is ebből szeretné finanszírozni. Például ez utóbbi ugyanis nem tartozik az elfogadásra alkalmas helyek közé.