Gyűjtögető őszi séták

Sokan nem szeretik az őszt, de nagyrészt azért van ez így, mert ennek az évszaknak kell képviselnie az átmenetet az imádott nyár és a bizony nem várt tél közt. Ettől elvonatkoztatva viszont, ha az ember nyitott szemmel és szívvel jár, akkor látnia kell, hogy az ősz az, amikor a természet a legszínesebb és legcsodásabb oldalát villantja fel.

A csodás őszi napsütésben igazi élmény az egész családnak egy hosszabb séta és október első hete erre bőségesen adott is lehetőséget. Az erdei séták, kirándulások pedig nemcsak az egész család fizikális aktivitásra, a felnőttek szellemi kikapcsolódására adnak lehetőséget, hanem további szórakozást is rejtenek. A séták során ugyanis a gyermekek sokféle alapanyagot gyűjthetnek be, tobozokat, makkokat, gesztenyéket, színes leveleket, melyekből otthon újravarázsolhatják az ősz csodás hangulatát.

A legkedvesebb játék, amit bizonyára mindenki szeretett gyermekkorában, a gesztenyebabák készítése. Persze készülhet az erdőben, vagy akár az oviból hazafelé sétálva gyűjtögetett gesztenyékből sokféle kedves játék, akár kis család, vagy netán egy egész kis állatkert, vagy harcosabb ifjaknak katonaság. A képzelőerő és alkotókedve nem ismerhet ilyenkor ősszel  határokat! A tempera pedig nagyszerű kellék, hogy arca is legyen a gesztenyéknek.

A nagyok és kicsik együtt saját “terménysarkot” is készíthetnek szobájukba, amit folyamatosan bővíthetnek, vagy éppen kedvüknek megfelelően alkothatnak belőle. Az anyukák se maradjanak ki ám az ősz hangulatából, saját asztaldíszt állíthatnak össze gyermekeik szerzeményeiből. Egy kis kosarat selyempapírral bevonva, kókuszrosttal megtöltve, és dísztökökkel körbetéve, végül pedig a séták eredményeként hazahordott őszi emlékekkel megtöltve igazán hangulatossá teszi a konyhaasztalt.