Országos Hadikulturális Fesztivál 2014

Eseménydús, programokban gazdag hétvégének ígérkezik május 24-25. mindazoknak, akik a hadtörténelem, a fegyverek, a harcászati eszközök, a katonai hagyományok, a harci járművek iránt érdeklődik. Jövő hétvégén ugyanis Tapolca – Lesencetomaj ad helyet az immáron második alkalommal megrendezésre kerülő hadifesztiválnak.

Azok, akik ellátogatnak a két napos rendezvényre biztos nem bánják meg, mert igen sok érdekességben lehet részük! Mindkét napon egy-egy dinamikus csatajelenet bemutatóját élvezhetik a látogatók. Szombaton “NATO vs. NÉPHADSEREG” címmel kerül sor hadijátékra, ahol autentikus fegyverek és a néphadsereg idejéből származó harci járművek, mint T-72, RAJ GAZ, BRDM sem maradnak ki a játékból. Vasárnap pedig a II. világháborút megelevenítő hadijátékra kerül sor, ahol majd Tigris, Katyusa, Hetzer fogják ámulatba ejteni mindazokat, akik ellátogatnak Tapolcára. A hadijátékokat a korhű megjelenítés mellett sokféle pirotechnikai eszköz teszi majd még nagyobb élménnyé.

A hadtörténelemben, a katonai hagyományokban való elmélyülést a hadijátékok mellett állandó kiállítások is lehetővé teszik. A hadifesztivál állandó programjai közt fotókiállítás, könyvbemutató, haditechnikai és kézifegyver bemutató is szerepel. A látogatók számára a “Kádár korszak” fegyveres és rendvédelmi erőinek felszereléséből összeállított kiállítás is megnyílik. Továbbá World of Tanks Portál találkozó teszi még színesebbé a két napos programot.

Akik nem elégszenek meg a látnivalókkal és szeretnék közvetlenül is megtapasztalni a haditechnikát, azok kipróbálhatnak katonai fegyvereket, vagy utazhatnak tankokon. A hadifesztivál keretén belül kerül sor az országos military börze megrendezésére, ahol első és második világháborús katonai gyűjtemények cserélhetnek  majd gazdát. További kísérő programjai a rendezvénynek: airsoft pálya, íjászati lehetőség, kalandpark, gyermekeknek játszóház, ügyességi játékok, népi táncbemutató, népművészeti kirakodóvásár.