A keresőoptimalizálás mai arca

Aki ma tudatosan és szakmailag felkészülten szeretne keresőoptimalizálással foglalkozni, annak egyben szerteágazó tevékenységet is kell végeznie. Kezdve azzal, hogy ma már egyre biztosabban kijelenthetjük, keresőoptimalizálás tanácsadást a weboldal ismeretével adhatunk, általános tanács már nem létezik. S, ahhoz, hogy maximálisan kézben és szem előtt tudjunk tartani egy oldalt, ideális már a weboldal készítésnél jelen lenni, mert bizony a keresőoptimalizálás itt kezdődik.

Valójában nem szükséges túl messzire menni, ahhoz, hogy a régi keresőoptimalizálási szokásokról beszéljünk, elég csak egy jó évet visszaugrani, és végig gondolni mennyi minden változott azóta. Míg jó egy évvel ezelőtt az első számú tevékenység a keresőoptimalizálásban a linképítés volt, addig mára óriásit változott a kereső világa.

A weboldal felépítése alapja annak, hogy a kereső miként tekint oldalunkra, fontos a kulcsszavak ideális elhelyezése a tartalomban, fontos a tartalom ideális helyen való elhelyezése a weboldalon, valamint a struktúra felépítése is lényeges. Még a képek elhelyezésének is szerepük van.

A teljes weboldal tartalmának megírása után, újabb feladatok következnek, a weboldal érdekes és friss tartalommal való feltöltése, ami ismét egy jól irányzott feldobott labda a kereső robotjainak, hogy minél többször mentsék le az oldalt. A szövegírás ismételten új értelmet nyer, a weboldalak heti vagy akár napi frissítésével.

Természetesen emellett még mindig szükség van a linképítésre, de a magas értékű releváns linkeket már nem csak katalógusokból, hanem blogokból is megkaphatjuk hosszabb terjedelmű PR cikkek formájában.