PC vásárlás okosan

A technikai fejlettségnek köszönhetően ma már óriási kínálat áll a felhasználók rendelkezésére a PC világában is. A bőség zavara pedig sokszor az informatikában kevésbé jártas embereket igencsak rossz döntések meghozatalára serkenti.

Asztali számítógép, laptop, netbook, táblagép. A leggyakoribb eszközök, melyeket nap, mint nap vásárolnak az emberek, hogy a fejlődés követelményének megfelelve bekapcsolódjanak az elektronikus hálózat labirintusába. Az igény érthető, nehéz napjainkban informatikai ismeretek, tapasztalatok nélkül boldogulni. De vajon a vásárlások során hányszor kerül olyan konfiguráció megvételre, amely tényleg az adott személy PC használati igényét elégíti ki? A barátok, ismerősök természetesen a saját kütyüjükre esküsznek, a boltok többségében pedig az eladás a cél, nem fognak minket egy drágább laptopról lebeszélni, miközben lehet, hogy egy egyszerű kompakt netbook is bőven elegendő lenne ahhoz, amire használni szeretnénk a PC – t.

Napjainkban a legtöbben laptopot vásárolnak, amely munkához, tanuláshoz, szórakozáshoz, netezéshez egyaránt alkalmas. Az asztali géppel szembeni előnye, hogy kevesebb helyet foglal, nem kell hozzá monitor, és persze a hordozhatósága sem elhanyagolható szempont. Általános célokra tökéletes választás tehát a laptop, bár full extrás kivitelben komolyabb munkákra is alkalmazható. A játékfüggők számára az asztali gép előnyösebb anyagiak tekintetében, mert a technikai fejlődés révén a különböző játékok is egyre nagyobb kapacitást kívánnak meg, és az asztali gépek esetében az alkatrészek cseréje, bővítése könnyebb, mint a laptopoknál.

Internetezéshez, dolgozatíráshoz, adminisztrációs munkákhoz, böngészéshez a netbook jó választás, de komolyabb dolgokat ne tervezzünk vele. Ha valaki a maximális kényelmet keresi, és unja, hogy telefonja képernyőjén böngésszen, cseteljen, vagy informálódjon a világ híreiről, akkor számára a táblagép a tökéletes választás.