A mosogatógép ecetes tisztítással sokkal tovább bírja

A mosogatógép egyre többek otthonában kap helyet, hiszen hasznosságához kétség sem férhet. A háziasszonyok által az egyik legkevésbé kedvelt házimunka a mosogatás, melyre akár már egy háromszemélyes család esetében is szükség lehet naponta többször. Értékes negyedórákat nyerhetünk azzal, ha a konyha kialakítása során gondolunk a mosogatógép beszerzésére is. A sokféle márka között mindenki megtalálhatja az igényeinek és pénztárcájának leginkább megfelelőt. Ami azonban márkától függetlenül kiemelt jelentőséggel bír az időtálló minőséget illetően, az nem más, mint a berendezés szakszerű használata és annak rendszeres tisztítása.

 

„A leggyakoribb problémák a vízkő miatt vannak ”- ismeri be Varga Antal, profi mosogatógép szerelő. Munkája során rendszeresen felhívja a figyelmet a tisztítás és a vízkő eltávolítás fontosságára. A háziasszonyok leggyakrabban arról érdeklődnek, hogy milyen anyagokat érdemes ezekre a feladatokra bevetni. A boltok polcain többféle mosogatógép tisztító folyadék sorakozik, ezek közül mindenképpen érdemes legalább egyet otthon tartani. A kézi mosogatószer ugyanakkor feltétlenül kerülendő, hiszen ez túlságosan habzik, ami akár a készülék meghibásodását is okozhatja. Spórolni tehát a tisztításon nem éri meg, ugyanis többe kerülhet a javítás, mintha még időben a megfelelő tisztítószert vásároltuk volna meg.

 

A háztartásban már számtalanszor bizonyított ecet is jó szolgálatot tehet a mosogatógép esetében. Ez főként akkor javasolt, ha a lerakódott vízkövet szeretnénk oldani. Amennyiben zsíros üledék keletkezett, akkor az ecet nem biztos, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket. A vízgyűjtő járatainak dugulása esetén viszont kétségtelenül jó választás lehet a vízkőoldó hatásáról is jól ismert ecet.

 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt sem, hogy a mosogatógép feladata nem az, hogy a konyhai maradékokat eltávolítsa. Az ételmaradékokat takarítsuk el minden esetben az edényekről, hiszen ezzel nagyon sok kellemetlenségnek vehetjük elejét. Még a szilárd szennyeződések eltávolításával is könnyebb így a mosogatás, mintha saját erővel kellene a számtalan mosatlant eltakarítani. Ha pedig bekövetkezett a baj, és nem működik a készülék, akkor a házilagos javítgatások helyett forduljunk szakemberhez, aki gyorsan és hatékonyan jár a probléma végére.