A reiki hatásai

Napjainkban már nem csak a fertőzésektől, vírusoktól, megfázástól, vagy a szív-, és érrendszeri megbetegedésektől kell tartanunk, hanem az olyan pszichés problémáktól is, melyek a stresszre, a rohanó életmódra és az önértékelési gondokra vezethetőek vissza. A természetgyógyászat számos területén bebizonyítást nyert, hogy a lélek megbetegedései egyértelműen hatással vannak a testre, és akár szervi gondokat is okozhatnak. Az egyre többek által keresett reiki hatásai között szerepel a gyulladások és a láz csökkentése, igazi értéke azonban abban rejlik, hogy az energiaközvetítésen keresztül sikerül megteremteni a test, a lélek és a szellem tökéletes harmóniáját. 

Legtöbbünk napjai a munkáról, az elvárásoknak való megfelelésről szólnak, mely után következnek az otthoni teendők, és akkor még nem is beszéltünk a magánéletben előforduló olyan gondokról, melyek rengeteg energiánkat képesek elvenni. A szervezet nem áll sokáig ellent az efféle megterhelésnek. Nem véletlen, hogy egyre többen keresik fel háziorvosukat vérnyomásos panaszokkal, fejfájással, és olyan tünetekkel, melyeknek konkrét szervi okát a legtöbbször nem találni. Ha nem segítenek a hagyományos orvoslás által alkalmazott módszerek, érdemes kipróbálni olyan kezeléseket, melyek a természetgyógyászat körébe tartoznak, és már régóta szolgálják a gyógyulni vágyók igényeit. 

Természetesen nem kell ahhoz konkrét panaszokkal rendelkezni, hogy a reiki gyógyító erejét igénybe vegyük. A relaxált állapotban ugyanis nő a szervezet ellenálló képessége, ami egyértelműen hozzájárul a betegségek megelőzéséhez. A reiki hatása a stresszoldás terén is megmutatkozik, számos esetben van példa arra, hogy kifejezetten ezzel a céllal veszik igénybe a páciensek a módszert, s gyakran kimagasló eredményességgel.

Laikusok mindig is akadnak, s az energiák fogadásához valóban nélkülözhetetlen, hogy nyitottak legyünk az eljárással és annak hatékonyságával szemben, ám néha megéri elfelejteni azokat az előítéleteket, melyeket a társadalom szabott saját maga számára. A reiki hatásai a módszer kidolgozása óta sokak számára nyújtottak segítséget akkor is, amikor a hagyományos orvostudomány és a gyógyszerek nem. Tegyen egy próbát, ismerje meg a reiki kezelés lényegét, annak lezajlását, és a várható hatásokat szakember segítségével!