A széf biztonságot ad, de csak akkor, ha elrejti

Ha az otthon és az értéktárgyak biztonsága kerülnek szóba, akkor legtöbben elsőként a biztonsági rendszerekre, a kamerával kombinált megoldásokra gondolunk. Tény pedig, hogy egyre többek teszik le a voksot a széfek mellett, melyek ma már kimagasló színvonallal és maximális megbízhatósággal állnak rendelkezésre. Korántsem mindegy azonban, hogy hova helyezzük el azokat, hiszen ezen is múlik, vajon az illetéktelen behatolók rátalálnak-e.

 

Többféle széf típus közül válogathatunk, melyek mind kialakításukban, méretükben és persze az elhelyezhetőség módját illetően is eltérőek egymástól. Alapvetően mindannyian más és más igényekkel rendelkezünk a széfekre vonatkozóan. A beszerzés előtt tehát mindenképpen gondoljuk át, hogy milyen méretet szeretnénk magunkénak tudni és hol van lehetőségünk elhelyezni azt. Nem mindegy az sem, kötnénk-e biztosítást rá, hiszen típusát ennek megfelelően célszerű megválasztani.

 

A tetszés szerint rögzíthető bútorszéfek nagy népszerűségnek örvendenek. Ezeket ugyan rögzítés nélkül, önállóan is alkalmazhatjuk, de a szakemberek azt javasolják, hogy a nagyobb biztonság érdekében feltétlenül rögzítsük a széfet falhoz, padlóhoz. Ennek a típusnak nagy előnye, hogy a kíváncsi szem elől rögzítve könnyebben elrejthető. Egy átlagos betörés ideje körülbelül 10 perc, s ha ez alatt nem bukkannak rá a széfre az illetéktelenek, azzal már jó úton vagyunk értékeink védelme felé.

 

Egy minőségi széf rendelkezhet tűzálló jellemzőkkel is, azt a fajtát kifejezetten akkor érdemes választani, ha éghető termékeket, például iratokat, pénzt vagy valamilyen adathordozót szeretnénk benne tárolni. A kódos és a kulcsos megoldás között mindenki megtalálhatja a számára kényelmesebbet. Amennyiben egyéni igényeink vannak a tárolandó dolgokat illetően, úgy választhatunk speciális laptop széfet, fegyvertároló széfet, de akár kifejezetten pénzbedobó széf mellett is letehetjük a voksot. A kínálat tehát rendkívül széles, de a megfelelő típus kiválasztásán túl arra is mindenképpen ügyeljünk, hogy a berendezést a megfelelő helyre, szakszerű segítséggel helyezzük el. Ha így teszünk, már jó esélyünk van arra, hogy még akkor is védve maradjanak a féltett vagy éppen értékes holmik, ha illetéktelenek jutnának a lakásba. Amennyiben plusz biztonsági rendszerrel is ellátjuk otthonunkat, még többet tehetünk a betörés elleni védelem érdekében.