Kertépítés házilag – hasznos tippek tavaszra

Talán azt gondolhatná, hogy a tél derekán még korán van a kert kialakításáról beszélni, de tény, hogy az elképzelések összegyűjtéséhez idő kell, és ismerve időjárásunkat talán hamarosan már neki is foghatunk az alapokhoz, hogy a kertépítés házilag a tavasz első hónapjaiban már minden gond nélkül menjen. De mire is lesz szüksége ehhez, ha saját maga szeretné megoldani a feladatot? Kétségtelen, hogy nagyon sok pénzt spórolhat azzal, ha az egyes munkafázisokat nem szakemberre bízza, de vannak azonban olyan teendők, melyekkel mindenképpen megéri a profira várni. Ilyen az automata öntözőrendszer telepítése, de ezen kívül gyakorlatilag bármi elvégezhető egyedül, vagy a család, barátok bevonásával. Ha pedig belegondol abba, hogy mennyivel jobb érzés egy olyan kertben tölteni a szabadidőt, melynek minden négyzetcentimétere saját keze munkáját dicsére, máris megjön a kedve a tevékenykedéshez!

Szánjon időt a kertépítés házilagos kivitelezése során az alapokra! Távolítsa el a gyomokat, rendezzen terepet! Ez utóbbira akkor különösen szükség van, ha térkővel kívánja burkolni a kert egyes részeit. Az alapanyag egyébként remek választásnak bizonyul, hiszen időtálló minőséggel szolgálja a kényelmet, és változatos színvilágban beszerezhető. A füvesítés során ne feledkezzen meg a gyakori öntözésről, főleg, ha öntözőrendszer még nem került beszerelésre.

Nagy népszerűségnek örvendenek a kerti tavak, és nem csak a benne helyet kapó élővilág miatt, hanem az izgalmas kialakítási lehetőségeknek is köszönhetően. Választhatja a műanyag medencés megoldást, vagy dönthet a fóliás módszer mellett, némi kreativitással igazán látványos végeredménnyel gazdagodhat a kert. A növények elhelyezésekor ügyeljen arra, hogy ne a földben futó csövek közelébe ültesse a nagy gyökérzettel rendelkező fajtákat, ezzel megakadályozhatja a gyökérbenövések okozta csőtörést!

A kertépítés házilag minden további nélkül lehetséges, csak némi szabadidőre, néhány szerszámra, és persze lelkesedésre van hozzá szükség. Vonja be a munkába barátait, a család tagjait, s így a munkálat kellemes kikapcsolódássá válhat, melynek végeredményében közösen gyönyörködhetnek majd a meleg hónapok beköszöntével! Lelje örömét a munkában, a látvány kárpótolja a fáradalmakért!