Adventi vásárok az igazi ünnepi hangulatteremtők

A Karácsony közeledtét jelzi az adventi időszak, hiszen az adventi koszorún már 3 gyertya táncoltatja együtt lángocskáját. Az ünnepi hangulat nemcsak a családok otthonait, hanem a településeket is fényárba, csillogó díszítésbe borítja.

Ehhez a békés hangulathoz, az ünnep még teljesebbé tételéhez járulnak hozzá az ország, sőt, világszerte megnyíló adventi vásárok, elvarázsolva kicsiket és nagyokat egyaránt a kézműves csodák özönével és egyéb színes programokkal. Az adventi vásárok még azokat is lázba hozzák csodás hangulatukkal, akik annyira nem rajonganak a Karácsonyért, mert sokszor csak nyűgnek érzik az ünnepeket.

Az adventi vásárokban nemcsak jó ajándékötletekre lelhetünk, hanem ízek, illatok birodalmába is csöppenünk, hiszen a forralt bor, a kürtőskalács, a sült gesztenye, a rétes, a kenyérlángos mind-mind ott kelletik magukat a standokon. Az adventi vásárok közt rangos helyen áll a fővárosban évről évre megnyitó Vörösmarty téri vásár, ahova érdemes legalább egyszer ellátogatni. Bár, aki már egyszer élvezhette egy igazi téli estén a vásár hangulatát, biztos visszatérő vendége lesz majd.

A vidéki városok sem maradnak el a főváros mellett az ünnepi hangulatteremtésben. Győrben, Pécsett, Szegeden és még több vidéki városban is lehet december elejétől adventi vásári forgatagban múlatni az időt. Akiket pedig nem riaszt vissza a hosszabb utazás, azoknak érdemes felkeresni a bécsi adventi vásárt, ahol hamisíthatatlan ünnepi légkörben csodálhatják meg a sok szép portékát, mindezt zenével, bábjátékkal, mézeskaláccsal, illatos punccsal fűszerezve.