Az internetes szállásfoglalás előnyei és hátrányai

Utazás előtt kétségtelenül a leggyorsabb módja a szállásfoglalásnak, ha azt interneten keresztül, online tesszük meg. Azonban online foglalás esetén is érdemes felvenni a direkt kapcsolatot a szállásszervezővel, akkor is, ha ismert, régi szolgáltatásról van szó, mint pl. a booking.com, vagy ha újról, mint a holidayrentclub.com. Nem csak saját megnyugtatására, és a zökkenőmentes utazás érdekében, hanem azért is, hogy esetleges kérdéseit feltehesse az ajánlatokkal kapcsolatban.

Talán nem újdonság az Ön számára sem, hogy egyes szálláshelyek legkedvezőbb árajánlatait nem mindig az adott hotel elérhetőségén kaphatjuk meg. Számos témával foglalkozó szolgáltató, weboldal áll az interneten rendelkezésünkre (Google aktív használattal könnyen felderíthető), ám a kényelmes lehetőség mellett mindenképpen érdemes alaposan tájékozódni többek között a fizetés módját, az adókat, az étkezést, a lemondási feltételeket, vagy a hosszabb tartózkodás esetén igényelhető kedvezményeket illetően. 

Vannak bizonyos szálláshelyek, ahol előleg, vagy hitelkártya garancia szükséges, ám ez nem minden szolgáltatóra jellemző. Amennyiben a közvetlenül a hotelnek küldött foglalási űrlap elküldése után a jelzett időn belül sem érkezik visszaigazolás, akkor mindenképpen keresse fel telefonon, faxon a választott szálláshelyet, ám ha teljesen biztosra akar menni, akkor visszaigazolás mellett is megereszthet egy telefonhívást, hogy ne a helyszínen derüljön ki, nincs minden rendben a foglalással – akár a szoba típust, akár az árat illetően.

Mint sok más esetben, szállásfoglalás alkalmával is hasznos segítőtárs a világháló- de a megfelelő körültekintés az utazásszervezés alkalmával sem maradhat el!