Alkoholmentes koktélok mindenki egészségére

koktélok

Egészséges, finom, frissítő és könnyen elkészíthető alkoholmentes koktélok, melyeket nemcsak felnőttek részére kínálhatunk az ünnepi fogások mellé, vagy netán a 2014. évet búcsúztató bulin, hanem gyermekek is örömmel fogyasztják bárhol és bármikor.

A “Mindent bele koktél” és a “Lose weight” elkészítéséhez szükség prés vagy gyümölcscentrifuga, illetve turmixgép. A “Mindent bele koktél” alapanyagai: ananász, narancs, alma és banán. Egy italhoz mindegyikből 10 dkg szükséges. A banán kivételével minden gyümölcs levét ki kell préselni, majd a banánnal összeturmixolni. A “Lose weight” koktélhoz 60 dkg grapefruit, 75 dkg uborka, 2 darab citrom szükséges, melyek levét kipréseljük. Ehhez a léhez öntünk ásványvizet, és a még üdítőbb hatás érdekében mentalevelet szórunk bele.

Miért csak a nagy nyári melegben esne jól egy alkoholmentes és igazán frissítő hatású Mojito? Nyár, Karácsony, vagy éppen Szilveszter, egy negyed citrom, egy negyed lime, 7-8 darab mentalevél mindig akad otthon. Mindezekből 4 cl cukorsziruppal ásványvízzel és zúzott jéggel a shakerben gyorsan elkészíthetjük a Mojitonkat!

Szintén nem kell bármixeri tudással bírni egy Mistral elkészítéséhez, hiszen mindössze két teáskanál cukrot kell 6 cl grapefruitlével összekeverni. Amikor a cukor feloldódott hozzáöntünk ásványvizet, majd friss mentaággal díszítjük. Ha semmi extrára nem vágyunk, csak egy üdítő italt szeretnénk, akkor készülhet a citromos narancslé tonikkal. Előkapjuk a shakert, beleteszünk pár szem jeget majd ráöntünk 80 ml narancslét, 20 ml citromlét és 50 ml tonikot. Kicsit összerázzuk, majd a pohárba öntve citromkarikákkal tesszük a szem számára is vonzóvá.