Autómentés kilométer díja

Váratlan kiadásokra mindig számítania kell az embernek. Azok, akik hónapról hónapra saját kis költségvetést készítenek, hogy tisztán lássák bevételeiket és kiadásaikat, igyekeznek elkülöníteni egy minimális összeget, hogy ha baj van, legyen mihez nyúlni. Azonban minden eshetőségre még ők sem tudnak felkészülni.

Ugyan kinek jutna eszébe, hogy amikor hosszabb útra indul autójával, legyen nála egy nagyobb összeg baj esetére. Főként, ha autójának tudomása szerint semmi baja, lehet éppen túl van a műszakin, így még szerelő is látta. Mindezek ellenére mégsem ér célba, mert valahol az autó cserbenhagyja, leáll. Ha messze vagyunk már otthonunktól, bizony tanácstalanul vakargathatjuk a fejünket, hogy mit is tegyünk, hogyan oldjuk meg a helyzetet.

Az autómentés a megoldás ilyenkor. Jó esetben okostelefonunk, egyéb kütyünk, vagy otthon levő családtagunk, barátaink segítségével, netán az úton elhaladó, segítségüket felkínáló autósok által hozzájuthatunk egy autómentő szolgálat telefonszámához. Közben pedig érdemes felkészíteni magunkat a költségekre, mert bizony nem ingyen fogják autónkat szállítani, szerelni.

Az autómentés díját kilométer per forint árban határozzák meg a szolgáltatást nyújtók. Jelenleg a legalacsonyabb díj 120 Ft/km, de más árat számítanak fel, ha mondjuk Budapesten belül kell menteni, mint akkor, ha vidékre kell kiszállni. Emellett felszámíthatnak alapdíjat, várakozási díjat, vagy akár átalánydíjas módon is kalkulálhatják az autómentés ellenértékét. A különböző szolgáltatók közt így jelentős különbségek lehetnek, ezért érdemes felkészültnek lenni, és egy hosszabb út előtt, akár mennyire is bízunk autónkban és vezetési képességeinkben, felkészülni arra, hogy baj esetén kinek a szolgáltatásait vesszük majd igénybe.