Az olcsó albérletek hátrányai

Mint sok más esetben, így albérlet választás alkalmával sem mindegy, hogy mennyire terheli majd meg a családi kasszát a kiadás hónapról-hónapra. Ha már rendelkezik némi tapasztalattal a területen, akkor jól tudja, hogy az olcsó lehetőségek nem mindig bizonyulnak a legjobban, ha albérletről van szó. Nem csak a környék, az esetlegesen problémás szomszédok, vagy a helyiségek állapota miatt adódhat probléma, hanem az olcsó albérletek hátrányai között szerepel többek között az is, hogy a tulajdonos nem hajlandó szerződést írni, tehát bármikor kénye-kedve szerint úgy dönthet, hogy ki kell költözni. Mielőtt tehát letenné voksát az első kiválónak tűnő lehetőség mellett, mindenképpen tájékozódjon, nézzen körül több kerületben, hiszen jövőbeli nyugalmáról, és otthonának kényelméről van szó. 

Amik gyakran az olcsó albérletek hátrányai közé tartoznak, azok a még finoman szólva is kifogásolható állapotban levő nyílászárók. Mindezekkel nyáron talán még nincs is gond, de a hűvösebb idő beköszöntével bizony súlyos tízezreket fizethetünk ki a fűtésszámlára, ha a szigetelés nem megoldott. Ugyanakkor bevallhatjuk, hogy egy olyan ingatlan esetében, ahol a rendkívül fontosnak számító nyílászárókkal is gond van, valószínűleg egyéb területeken is hiányosságokat fogunk találni. Sok tulajdonos nem hajlandó átfestetni, és az előző lakók által hagyott zsíros falrészek, vagy a lestrapált fürdőszoba semmiképpen sem kelt pozitív, otthonos benyomást.

Olcsó albérletek után keresgélve tartsa szem előtt saját igényeit, és azt, hogy milyen azt a szint, melynél még akkor sem adná alább, ha ezzel spórolhatna a havi kiadásokon. Mivel otthonunkba térünk vissza a fárasztó munkanap után, és a családdal, barátokkal is sokszor itt jövünk össze, ezért nem elhanyagolható a környezet – még akkor sem, ha nem végleges döntésről van szó, pusztán ideiglenesen albérletről.

Vegye igénybe az ingatlanközvetítők segítségét – akár online, vagy keresgéljen valamelyik megbízható szakmai portálon, és mindenképpen nézzen meg több ingatlant, mielőtt bármelyik mellett letenné voksát! Az olcsó albérletek hátrányai akár tönkretehetik mindennapjainkat is, ne sajnálja tehát a némi pluszt, ha minőségről van szó!