Balatoni látnivalók – mit érdemes megnézni?

Hazánk idegenforgalmi régiói között előkelő helyet foglal el a Balaton és annak környéke. Bár sokaknak elsősorban a tóparti napozás és a strandok semmihez sem fogható hangulata jut eszükbe, de a terület jóval többet rejt magában ennél. Az északi parton újjépített várak, (például Sümeg vagy Szigliget), remek borvidékek várják a turistákat, a déli part homokos strandjait pedig valószínűleg senkinek sem kell bemutatni.

Hála az utóbbi évek fejlesztéseinek, ma már télen sem kell lemondanunk a fürdőzési lehetőségről, ha úgy döntenénk, hogy a “magyar tenger” mellett tesszük le voksunkat. Wellness szállodák, élményfürdők, valamint a világszinten is ismert Hévízi-tó várják a víz szerelmeseit, de a túrázás és természetjárás kedvelői is megtalálják számításukat a Balaton-felvidéken.

Balatonfüred páratlan látványt nyújt a hűvösebb hónapokban is, s bár a kikötő a hattyúkkal és a hajókikötővel igazi fényét nyáron mutatja meg, de a téli Balaton szépsége is megéri, hogy a tóhoz tervezze a pihenésre szánt napokat.

A badacsonyi boroknak valóban nincs párja, és egy túrázással összekötve a pincelátogatást, a magasból remek kilátásban lehet része a megfáradt turistának a Balatonra – legyen szó bármely évszakról is. Érdemes a régió turisztikai lehetőségeit, és a szállodák akciós csomagajánlatait megismernie, hiszen az év utolsó hónapjában is számos program és wellness szolgáltatás várja a Balatonhoz érkezőket.