Balatoni programok télen

Bár a “magyar tenger” elsősorban nyáron vonzza a turistákat, de arról sem feledkezhetünk meg, hogy a téli Balaton olyan látványt nyújt, melyet mindenképpen meg kell tapasztalnia egyszer Önnek is. A nyáron fürdőzőktől nyüzsgő partszakaszok a hideg hónapokban kihaltak, és éppen ez az a csend, melyet sokan keresnek a tóhoz utazva. Attól semmiképpen ne tartson, hogy nem akad programlehetőség, hiszen az önkormányzatok igyekeznek úgy alakítani turisztikai kínálatukat, hogy a hideg hónapokban is legyen mit csinálni azoknak, akik hazánk egyik legnépszerűbb idegenforgalmi régiója mellett teszik le voksukat.

A befagyott tó többféle sportolási lehetőséget kínál, de enyhébb időben a Balaton-felvidék is remek választásnak bizonyul a természetjárás kedvelői számára.

A környék remek borait a téli hidegben is érdemes megkóstolni, ha pedig egy wellness szállodában pihenné ki az év fáradalmait a karácsonyi-szilveszteri időszakban, erre is akad módja bőven. A Széchenyi Pihenőkártyát a külföldiek körében is nagy népszerűségnek örvendő Hévízi-tónál is elfogadják, így a Balaton környékének felkeresését gyógyulással és wellness szolgáltatások igénybevételével is töltheti.

Sokan úgy vélik, hogy a Balaton igazi arcát csak azok ismerik igazán, akik a főszezonnak számító júniustól augusztusig tartó időszakon túl keresik fel a terület valamely városkáját. Az adventi kirakodóvásárok, a hóesésben történő parti séta mind olyan balatoni élmények, melyekkel új perspektívából közelíthetünk a tóhoz.