Egyszerű és finom sütemények

Egyszerű sütemények

A sütemény fontos része étkezésünknek, még akkor is, ha nem tartalmaz sem nélkülözhetetlen tápanyagot, sem vitamint, vagyis nem szükséges egészségünk védelméhez. De kell, mert egyszerűen jól esik az embernek egy finom vasárnapi ebédet egy szelet ízletes tortával zárni, vagy uzsonnára tea, kávé mellé elmajszolgatni egy kis pitét. Néha pedig, mikor szomorkodik az ember a csokis finomságok rajongóinak kedvence, a brownie jó hatással lehet a lelki bajra. A közelgő Karácsony édesség dömpingjéről, főként az elmaradhatatlan mákos és diós bejgliről már ne is szóljunk.

Azonban nincs mindenkinek ideje, és tehetsége sem ahhoz, hogy tortakölteményeket, süti csodákat varázsoljon a konyhájában. Szerencsére egyre több recept születik azoknak, akik édesszájúak, de nem házi cukrászok. Így ma már bárki gyorsan, egyszerűen és nem elhanyagolható módon olcsón készíthet süteményt otthon magának, a családnak, esetleg vendégeinek, mert a legegyszerűbb sütemények sütés nélküliek és elronthatatlanok.

A háztartási keksz például többféle sütemény alapanyaga lehet. Igen mutatós és ízletes édesség készíthető egy nagyobb csomag háztartási kekszből, tejföl és cukor, valamint gyümölcskocsonya felhasználásával. Az Albert kekszes sütemény is kedvelt csemege, mert elegendő hozzá a boltokban kapható Albert keksz és csokis, valamint vaníliás puding. Ezek a sütemények mindössze egy kis főzést igényelnek, meg persze legalább egy éjszakányi pihentetést, hogy összeérjenek az ízek, megpuhuljanak a háztartási keksz darabok.

Természetesen sütéssel is lehet egyszerű finomságokat készíteni, például az Amerikai almatorta, vagy a  klasszikus bögrés süteményeket is hamar meg lehet sütni, és csak éppen annyit kell várni a kóstolásukkal, hogy ne legyenek tűzforrók.