Észak-Magyarország fürdőhelyei – természeti értékek és strandolás egy helyen

A Balaton, a Tisza-tó, és az Alföld gyógyfürdői helyett idén nyáron valami egészen más mellett döntene? Nem kell ahhoz határainkat sem elhagynia, hogy a fürdőzés különleges élmény legyen, hiszen Észak-Magyarország fürdőhelyei olyan páratlan természeti értékekkel várják a látogatókat, melyek mindenképpen megérnek egy hosszabb körutazást a régióban. De melyek is egészen pontosan azok az üdülővárosok, ahol minőségi strandolás várja a turistákat? Ebben igyekszünk most kicsit a segítségére lenni.

Miskolctapolca márványszoborral, pálmafákkal, díszkúttal övezett Barlang-, és Gyógyfürdője Észak-Magyarország fürdőhelyei közül talán méltán az egyik legnépszerűbb. Látványban felveheti azonban vele a versenyt az egerszalóki strand, ahol a feltörő termálvíz fehéres mészkőlerakódást hozott létre, mely a strand kedvelt természeti látványossága.

A reumatikus fájdalmakra kiválóan alkalmas bogácsi gyógyvíz mellett a fürdőben minden korosztály megtalálja a számára alkalmas fürdőzési lehetőséget, hasonlóan a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdőhöz, melynek medencéig igazán szépen kialakított, parkosított terület övezi. Mátraderecske száraz fürdője különlegességnek számít, ám a vulkáni törésvonal mentén feltörő gőz alkalmazását orvosi vizsgálatoknak kell megelőzniük.

Eger nem csupán történelmi nevezetességei révén ismert, hanem az ezzel összefüggésben létrejött Törökfürdőjéről is. A város strandja pedig kitűnő szórakozási lehetőséget biztosít kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Válassza Észak-Magyarország fürdőhelyei mellett az idegenforgalmilag frekventált városait is idén nyáron, s a látnivalók mellett a természet és a gyógyvizek közelsége is garantáltak!