Felső sínes tolóajtót is vásárolhat

Azokban az otthonokban ahol nagyon kevés a hely, mégis szükség van ajtóra egy-egy helyiség elválasztására, ott nagy segítséget jelent egy tolóajtó. A tolóajtók ma már többféle kivitelezésben is megvalósíthatók, beépíthetők.

Többféle megoldás közül a felsős sínes tolóajtónak is megvannak a maga előnyei. Ezek az ajtók párhuzamosan a fallal futnak, de nem a falban. Ezeknél az ajtóknál nem szükséges hatalmas bontási munkálatokat végezni, így a takarítással járó vesződség is elmarad. Érdemes még a beépítés előtt alaposan átgondolni, hogy vajon melyik megoldás a legjobb. Ha felső sínes tolóajtót választunk, még választhatjuk azt is hogy a falban fusson. Minden attól függ, hogy mekkora rendetlenséggel kívánunk megbirkózni. Természetesen a beépítést végző munkatársak mindig figyelnek arra, hogy a lakást rendben hagyják, de egy falbontás akkor is piszokkal és rengeteg porral jár. Ha a bontás mellett döntünk, akkor érdemes a bútorokat és minden egyéb tárgyat letakarni, hogy védjük őket a bontási munkálatok során.

Ezeket a beépítéseket a lakás vagy egy ház építése előtt érdemes előre betervezni és ilyen esetekben nem jár semmiféle gonddal és piszokkal a kivitelezése. Építkezés előtt érdemes kialakítani előre a tolóajtó helyét, amelyhez gipszkartont is felhasználhatnak a szakemberek, hogy megépítsék a falfülkét. Ma már nagyon sok kis alapterületű lakást vásárolnak, hiszen a rezsiköltségek is sokkal alacsonyabbak. Ezekben az otthonokban igen ideálisak ezek a tolóajtók. Természetesen nem csak az egyes szobákat, helyiségeket lehet vele elválasztani, hanem gardróbszekrényekhez, gardróbszobákhoz is ideálisak. A masszív fából készült tolóajtók beszerelését érdemes szakemberekre bízni. A helyszínen minden egyes alkalommal elvégzik a szükséges felmérést, ami alapján már méretre is el lehet készíteni a tolóajtókat. A kétszárnyú tolóajtóknál többféle alapanyag és szín közül választhatunk, így próbáljuk meg a már meglévő színekhez igazítva kiválasztani a beépítendő ajtókat. Az ajtókra minden esetben fogantyúkat szerelnek, hogy a nyitása és a zárása könnyedén kivitelezhető legyen.