Hétvégi kikapcsolódás: barátok és bowling

A család, a munka bizony jól ki tudják tölteni az ember életét. Azonban néha kell egy kis munka- és gyermekmentes időszak, ha csak pár óra is. Ha valakinek van hobbija, akkor biztos, hogy igyekszik magának időt szakítani arra, hogy kedvenc foglalatosságának hódoljon. Azonban vannak hobbik, melyeket igazán egyedül jó csinálni, és ezért néha szükség van olyan programra is, mikor a barátokkal lehet együtt az ember.

A férfiak számára sokszor nagyszerű közös program egy-egy focimeccs megtekintése, míg a hölgyek egy közös vásárlással is jól el tudják tölteni az időt. Ha azonban arra kerül a sor, hogy a párok együtt mennének valamerre, felvetődik a kérdés, hogy mi legyen a közös program?

A látványsportok köréből a bowling lehet a jó választás. Hogy miért is? Mert lehet valaki kezdő, vagy már haladó, netán profi, férfi, vagy akár nő, a bowling mindenkinek való. A bowling örömjáték. Emellett pedig igen jó kis testmozgás, hiszen a cél érdekében, hogy a különböző súlyú golyókkal mind a 10 bábut letarolja a játékos, bizony összehangolt munkára van szükség a testrészek közt. Ha ráérez valaki a bowling ízére, és elkezdi tudatosan gyakorolni a jó dobást, akkor bizony jöhetnek az úgynevezett spare-k, vagyis két dobásból való tarolások. Sőt, akár strike-ra, vagyis egy dobásból való tarolásra is sor kerülhet.

A bowlingozás tehát nem ördöngösség, és az 1980-as évek újítása révén már a számolásra sem kell odafigyelnie a játékosoknak, hiszen gép végzi el helyettük. A bowlingozás mellett szól az is, hogy elég pályát foglalni és kényelmes ruhába bújni, mert minden egyéb kelléket, mint cipőt, golyót a játékhoz a pályára érkezéskor biztosítanak a szórakozni vágyóknak.