Hogyan vásárolj olcsóbban?

Hónapról-hónapra beosztani a pénzt nem mindig egyszerű. Magasak az albérletárak, a fizetések még távol állnak a nyugati szinttől és sokaknak hitel is nyomja a vállát.

A következő cikkben be szeretnénk mutatni néhány módszert, amikkel akár jelentős összegeket is megspórolhatsz a mindennap használt termékeken és a nagyobb vásárlásokon egyaránt.

Akciók

Magától értetődő, hogy az akciókra érdemes odafigyelni, ha spórolni szeretnénk. Nem mindegy azonban, hogy ezt hogyan tesszük. Az éppen a postaládában talált akciós újságok lapozgatása helyett látogassunk el az ujsagomat.hu weboldalra, ahol egyetlen helyen tudjuk összehasonlítani az összes nagyobb bolt kínálatát. Mindezt kényelmesen, a képernyő előtt ülve.

Arra is érdemes odafigyelni, hogy milyen termékek vannak akcióban. Ha olyat látunk, amit sűrűn használunk és hosszabb ideig is eláll, akkor vásároljunk belőle nagyobb mennyiséget. Ilyenek a tartós élelmiszerek, a fogkrém vagy a wc-papír például. A mosószeren és öblítőn pedig kifejezetten sokat spórolhatunk.

Kuponok

Sok márka rendelkezik online elérhető kuponokkal, webshopokhoz is sokszor találhatunk így kedvezményeket. Ne feledkezzünk meg a nagyobb hipermarketek kampányairól sem, ahol nagyobb összegű vásárlásokból elengedhetnek valamennyit vagy egyes termékek árából engednek el párszáz forintot.

Hírlevelek

Webshopokban is sokszor kaphatunk kedvezményeket, ha feliratkozunk egy-egy hírlevélre. De például a Rossman postai úton érkező kuponjait is érdemes kérni. A DM havonta küld egy egyedi, csak ott elérhető kedvezményeket tartalmazó katalógust.

Pontgyűjtő kártyák

Mindenképpen igényeljünk pontgyűjtő vagy törzsvásárlói kártyát azoknál az üzleteknél, ahol sűrűbben vásárolunk. A DM kártyája is nagyon jó, de akár könyvesboltokban is találkozhatsz hasonló megoldásokkal.

A Supershop pontgyűjtőjét számos különböző helyen használhatod. A hagyományos vásárlásokért nem kapsz túl sok pontot, azonban ha tankolsz is vele, akkor bőven megérheti.

Ne feledkezzünk meg a különböző bankok hitelkártyáiról sem, amik néhány százalékos jóváírást is ajánlhatnak minden vásárlás után vagy repülőjegyekre gyűjthetünk velük.

Nem kell mindenből újat venni

Sokat spórolhatsz ha egyes elektronikai cikkeket, ruhákat vagy akár az új kocsit használtan veszed meg. Sok boltban találkozhatsz csomagolássérült vagy újracsomagolt, esetleg karcos darabokkal is, amiket jóval olcsóbban tudsz megvásárolni és ezekhez még garancia is jár.

Egyes outlet boltok és webshopok kifejezetten ezekre a termékekre specializálódnak.

Spórolj a nagyobb kiadásokon

Utóljára hagytam az egyik legfontosabb tippet. Érdemes a nagyobb kiadásokat és vásárlásokat alaposan megfontolni. Ilyenek lehetnek a számítógép, a kocsi, a háztartási gépek vagy akár a nyaralás. Sok esetben akár az is előfordulhat, hogy nincs is szükséged az adott termékre. Ha azonban mindenképpen meg akarod venni, akkor várd ki az akciókat, keress kuponokat és vásárolj hitelkártyával.

Ha egy akár többszázezres termékből tudsz 20%-ot lefaragni, akkor sokkal több pénz marad a zsebedben, mint ha a túrórudit veszed meg ennyivel olcsóbban.