Készítsünk házi fagylaltot!

Ebben a nagy kánikulában igazán jól tud esni egy hideg fagylalt, hát még, ha otthon elkészített finomságról van szó. Ehhez ajánlom a következő egyszerűen elkészíthető recepteket.

Citromfüves-mentás citrom fagylalt
Hozzávalók 4 adaghoz:
450 g joghurt (natúr)
2 dl tej
2 db citrom (leve és reszelt héja)
4 ek porcukor
5 dkg citromfű (friss)
5 dkg menta (friss)
Elkészítése:
A citromfüvet és mentát alaposan megmossuk, leszárítjuk. A leveleket leszedjük a száráról, majd finomra aprítjuk. Egy edényben minden hozzávalót alaposan összekeverünk, a cukor lehet több, ha valaki édesebben szereti, majd egy nagy lapos tálba öntve betesszük a mélyhűtőbe. 30 percenként villával alaposan átkeverjük (3-4 alkalommal), hogy szépen, egyenletesen szilárduljon meg.

Áfonya fagylalt
Hozzávalók 6 adaghoz:
40 dkg áfonya (fagyasztott)
3 ek levendulaszirup
8 dkg xilit
7 dl joghurt (natúr)
0.5 db citrom (leve és reszelt héja)
Elkészítése: A hozzávalókat botmixerrel összekeverjük. Fagylaltgépben fél órát keverjük. 3 órára mélyhűtőbe tesszük fagyasztani.

Sárgabarack- menta fagyi
Hozzávalók 4 adaghoz:
500 g sárgabarack
125 g joghurt
3 ek cukor (ízlés szerint)
2 dl habtejszín
menta ízlés szerint
1 ek citromlé
Elkészítése:  A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk. A mentával együtt leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a joghurtot, cukrot, néhány csepp citromlevet és a tejszínt. Jól összekeverjük, és végül fagyigépben megfagyasztjuk.