Ki jogosult támogatott betegszállítás igénybevételére?

Kivizsgálásra jár, de az utazást nem tudja megoldani? Elfoglalt a család, a tömegközlekedés pedig nem tűnik megfelelő választásnak betegség idején? Nem csak általános vizsgálatok, hanem rendszeres kontrollok alkalmával is rendelkezésre állnak azok a professzionális betegszállító cégek, amelyek kimagasló színvonalon nyújtják szolgáltatásaikat. Sokan attól tartanak, hogy magas költségekkel jár a szállítás és a szakemberek kíséretének igénybe vétele. A megoldás a térítéses betegszállítás. Támogatott kereteken belül is lehetőség van a szolgáltatás igénybevételére, ugyanis a betegszállítási költségek visszaigényelhetőek akkor, ha a betegszállító céggel szerződött egészségpénztár tagja a páciens.

S hogy miért éri meg kifejezetten betegszállításra szakosodott céget választani? Ugyan léteznek olyan megoldások, melyek a célállomásra történő szállítást ugyan megoldják, de ezek legtöbbször kényelmetlenséggel járnak, várakozást tesznek szükségessé, és fekvőbetegek, speciális igényekkel rendelkezők esetében egyáltalán nem alkalmasak. Sokak számára fontos, hogy hosszabb utazás vagy különös odafigyelést igénylő betegség esetén szakorvos is rendelkezésre álljon a mentőszállítóban. Erre is lehetőségük nyílik a pácienseknek akkor, ha a megfelelő céget választják a szállítási feladatokra.

Nem újdonság, hogy az egészségügyi intézményekben gyakran órákat kell várakozni, ami idős betegek esetében többféle problémás szituációt szülhet. A család támogatására sajnos nem mindig lehet számítani, hiszen napjainkban a munkarend sokszor nem engedi meg, hogy kísérőként töltsük a napot. Ilyenkor a betegek hozzátartozói számára is megnyugtató érzés, ha profi szakembereket tudhatnak szeretteik mellett.

A maximális odafigyelés úgy valósulhat meg betegszállítás során, ha a figyelem nem töredezik szét, és mindenki azon munkálkodik, hogy a beteg minden szempontból a legnagyobb kényelemben utazhasson. Az egészségügyi intézményben elvégzett vizsgálat után nem kell más páciensekre várni ahhoz, hogy az autó elinduljon, és végre hazaérkezhessen a beteg.

Mindannyian jól tudjuk, hogy amikor az egészségi állapottal adódnak gondok, akkor kevésbé vagyunk türelmesek és még a legkisebb ügyintézés, várakozás is komolyan megterhelő lehet. Napjainkban már akár térítésmentesen is lehetőség van arra, hogy a betegszállítás szolgáltatást valóban erre szakosodott cégtől vegyük igénybe.