Kindle Fire HD – az Amazon legújabb táblagépe

Az Amazon táblagépei minden eddiginél nagyobb népszerűségnek örvendenek, s a legutóbb megjelent Kindle Fire kétségtelenül viszi a pálmát – többek között árát tekintve is. A rögtön két típusban piacra dobott termék a várakozásoknak megfelelőn igen magas minőséget képvisel, legyen szó akár a kisebb, 7 colos, vagy a másik, a 8,9 colos változatról.

A Kindle Fire HD megjelenése után az első generációs Kindle Fire ugyan lekerült a gyártósorokról, de a fanatikusok számára megjelent annak egy továbbfejlesztett változata, a Kindle SD, amely elődjénél sokkal gyorsabb, és akkumulátora is magasabb minőséget képvisel. A korábbiakhoz hasonlóan az új Kindle készülékeket is kizárólag az Amazonon keresztül rendelhetjük meg, ez utóbbi Kindle SD-t például hihetetlenül olcsón.

A 7 colos változatról elmondható, hogy a Google Nexus 7 tudásával vetekszik, ám a Nexus könnyebbségének és GPS lehetőségének köszönhetően talán mégiscsak kedveltebb a vásárlók körében. Természetesen az Amazon azoknak a kedvében is igyekszik járni, akik kifejezetten könyvolvasásra keresnek minőségi készüléket, s így a Kindle Fire HD mellett piacra dobta a Kindle Paperwhite-ot is, amely minden korábbinál minőségibb kijelzővel, és a szemet kímélő megvilágítással áll a vásárlók rendelkezésére.

Azok számára, akik már próbára tehették a korábbi Kindle táblagépek tudását, valószínűleg nem is kell mondani, hogy a legújabb generáció tagjai maradéktalanul eleget tesznek a feléjük támasztott követelményeknek.