Kismama divat 2013

A terhesség ideje alatt sok nő rémálma az elhízás. Pontosabban inkább az attól való félelem, hogy a megváltozott hormonműködés miatt a felszaladó kilóktól majd nem tud szabadulni. Sok kismama bálnának, elefántnak érzi magát, és alig várja, hogy levehesse a túlméretezettnek érzett ruháit. Ez a hozzáállás azonban megkeseríti az amúgy csodásnak ígérkező hónapokat, és az anya lelkiállapota a babában is nyomot hagy.

Jogos igény a terhes nő részéről, hogy szeretné az állapota ellenére is vonzónak érezni magát, hiszen a várandósság nem betegség. A nőiesség megőrzése, a csinos külső megtartása azonban nemcsak a külcsínben rejlik. Ha egy nő elégedett önmagával, boldog a “bőrében”, akkor ez sugárzik belőle, és lehet egy nem éppen trendi ruhában, környezete akkor is szépnek fogja látni.

Régebben sokkal nehezebb helyzetben voltak az állapotos nők, mert hiszen napjainkban csinos, alkathoz jól illeszkedő kismamaruhák vásárolhatók, nem mellékesen elérhető áron. Ennek köszönhetően ma már évente figyelemmel kísérhető a kismama divat trendjeinek változása is. Mostanság már nem kell, hogy a terhes nő elrejtse nagyméretű ruhák mögé megnövekedett hasát, bátran hordhat olyan ruhát, amely szépen rásimul a pocakra.

Az idei évben a csíkos ruhák is szerepet kapnak a “pocakos” tábor ruhatárának színesítésében. Maga a csíkozás igen változatos lehet: vékony, vagy vastag, felsőn, vagy akár egész ruhán átfutó, fekete – fehér vagy színes kivitelezésű. Ha valaki ódzkodna a csíkoktól, mert azt a véleményt osztja, hogy a keresztbe csíkozás erősít, akkor választhat retromintás ruhadarabot is a palettáról. A derékfodor is újra divatba jött, és igen elegáns viseletet varázsol a gömbölyödő pocakot hordozó hölgyek számára. Pocakot kímélően ugyan, de 2013 – ban a szűkebb szabású kismamanadrágok vezetik majd a divatrendet.