Növekedés az ingatlanpiacon: egyre több az építkező

Nem csak az ingatlanpiaci kereslet terén mutatkozott az elmúlt években visszaesés, hanem az építkezők is egyre kevesebben voltak. Ennek hátrányait nyilván megszenvedték a területen tevékenykedő cégek, ám számukra is jó hír, hogy  a legfrissebb információk szerint is egyre többen döntenek építkezés mellett- számolt be erről a Dalostuzep.hu.

A visszaesés oka többek között a szükséges anyagi háttér hiánya volt, hiszen a hitelintézetek felé rendkívül meggyengült az elmúlt években a bizalom. A hitelezési konstrukciók, a támogatási rendszer alakulása, valamint a bankok ajánlatai felé mutatkozó bizalom növekedése azonban most mind amellett szólnak, hogy az emberek újra mernek tervezni, és hosszú távú kötelezettségeket vállalni otthonteremtés céljából.

Különösen a tavaszi időszaktól várnak a szakemberek jelentős növekedést, hiszen miként a tapasztalatok is alátámasztják, ekkor kezdenek hozzá legtöbben a munkálatokhoz. Építkezés előtt áll, és szeretne minden információ birtokában belevágni a saját otthon megteremtésébe? A megfelelő szakemberek megtalálása mellett az is rendkívül fontos, hogy időtálló minőségű alapanyagokat válasszon.

Célszerű a hőszigetelésre is fokozott figyelmet fordítani, hiszen az ingatlan értéke növelhető azzal, ha minél magasabb értékelést ér el az energetikai tanúsítványban. Természetesen az energiatakarékosság szempontjából is lényeges, milyen hőszigetelő rendszer mellett teszi le voksát. Érdemes kiegészítő fűtést is választani, mely a hideg hónapok alatt éppen olyan hasznos, mint az átmeneti időszakban, amikor még nincs szükség a fűtés teljes kihasználására.