Nyáridéző programok: utazás kiállítások 2014-ben is!

Repül az idő, már február havába léptünk. Éppen csak elillant a tavalyi nyár, még emlékeinkben frissen élnek az ősz színei, és a meghitt év végi ünnepek hangulata is csak most libben el, de már újra itt a pillanat, hogy megtervezzük szabadságunkat. A nyaralást, a pihenést, ha utazással szeretnénk egybekötni, bizony időben el kell kezdeni megszervezni.

A nyár megidézésének, a döntések idejének legjobb helyszínt az utazás kiállítások biztosítanak, ahol még az is kedvet kap a nyaraláshoz, aki eddig vallotta, hogy legjobb pihenés az, ha az ember otthon marad. A 2014. évben az utazás kiállítások sorát a fővárosban immáron 37. alkalommal megrendezésre kerülő Utazás Kiállítás 2014. Hungexpo nyitja meg a Vásárközpontban február 27. és március 2. közt. A budapesti kiállítás idén a családok számára ajánlható utazásokra koncentrál. Ennek örömére Családbarát Szigeten egy csokorba gyűjtik a családok számára igazi pihenést és szórakozást biztosító speciális ajánlatokat.

Természetesen a központi témán kívül mindenki kedvére bebarangolhatja majd a fővárosi kiállításon az öt kontinenst, hiszen látnivalókban, kulturális és gasztronómiai élményekben gazdag programnak ígérkezik az idei kiállítás is. A bemutatók mellett az esemény színvonalát emelik a díszvendégek: Tunézia, Pécs és Matyóföld.

Természetesen azoknak az utazni vágyóknak sem kell szomorkodniuk, akik nem tudnak eljutni a fővárosi utazási kiállításra, hiszen más településeken is sor kerül hasonló programra. Pécsett március 7-9. közt a Zsolnay Kulturális Negyed biztosít majd helyet a Pécsi Utazási Kiállítás és Vásár lebonyolítására, melyre 19. alkalommal nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt. Debrecenben a pécsi kiállítást követő hétvégén kerül sor a háromnapos programra, melyet gasztronómiai rendezvény tesz még vonzóbbá. Március utolsó hétvégéjén Miskolc hirdeti meg “Menjünk világgá…!” címmel utazási kiállítását, ahol külföldi díszvendégként a Magas-Tátrát, belföldi díszvendégként pedig Abádszalókot ismerhetik meg a kiállítás látogatói.