A Balaton ősszel is vár

Hétvégi kiruccanás a Balatonhoz? Hála a wellness szállodáknak és a fedett élményfürdőknek, ősszel sem kell lemondanunk a fürdőzésről, miközben a “magyar tenger” partján pihenünk. A terület egészen más arcát mutatja ilyenkor, mint a turistáktól zsúfolt nyári főszezonban. Míg a tikkasztó melegben a fürdőzésé  a főszerep, addig ősszel a nagyvárosok megszokott kulturális kínálata mellett a természetjárás, a túrázás, vagy éppen a kitűnő borok kóstolásával töltött napok várják a látogatókat.

Balatonfüred mit sem veszít az őszi hónapokban szépségéből, s bár nem a negyven fokos napsütés fogadja az utazókat, de a kikötő és a vitorlások így is páratlan élményt jelentenek. A kevésbé meleg időben nagyobb kedvvel keressük fel a tó környékének látnivalóit is, melyek akadnak bőven.

A Balaton környékén túraútvonalak várják az aktív pihenés kedvelőit, de a horgászathoz sincs talán még későn. Az biztos, hogy a szálláshelyek jóval olcsóbbak ekkortájt, s ha pénztárcánk szűkösebbre is szabja a keretet, akkor is apartmanok sokasága áll rendelkezésünkre, ahol a főzési gondok is megoldódnak. A fedett élményfürdők kínálta csodás napok lehetősége pedig ott áll előttünk is.

Ha eddig a Balaton területét csak a főszezonban kereste fel, itt az ideje, hogy végre megismerje a tó arcát ősszel is! Turisztikai kínálata, programajánlatai ekkor sem fognak csalódást okozni, ebben biztos lehet!