Szabadidő a természet közelében: állatkertek minden korosztálynak

A vadasparkok és állatkertek elsősorban a tavaszi-nyári időszakban számíthatnak nagy forgalomra, de mindig akadnak, akik a zordabb idő ellenére is szívesen töltik szabadidejüket a legkülönfélébb állatok között. A természet szeretete nem időjárás-, és pénztárca függő, s leszámítva hazánk egy-két állatkertjét, a többi belépőárai elérhetőek akárki számára. Ha pedig belegondolunk, hogy tulajdonképpen az ott élő állatok javára is fordítódik az összeg, már nem is tűnik olyan soknak az a pár ezer forint. 

Attól függően, az ország melyik szegletében élünk, és mennyi időt kívánunk szánni az utazásra, remek vadasparkokat és állatkerteket találhatunk mindenfelé. Természetesen vannak olyanok, melyeket mindenképpen érdemes időről – időre felkeresni, hiszen új állatfajok, nemrég született apróságok és számos újdonság várja a látogatókat Budapesten, Szegeden, vagy éppen Nyíregyházán is. 

Egyes vadasparkok kifejezetten bizonyos állatfajokra specializálódtak, ilyenek például a Veresegyházi Medveotthon, vagy a Bőszénfai Szarvasfarm, de általánosságban elmondható, hogy még a vidéki vadasparkok, állatkertek is szép számmal rendelkeznek vadállatokkal is.

Az állatkertek látogatása minden korosztály számára kitűnő kikapcsolódásnak bizonyul. A kicsiket a legtöbb helyen állatsimogató, játszótér várja, de a felnőttek is új energiákkal töltődhetnek fel a természet közelében, és akár egy finom ebéd is elkölthető a környék étteremében. Az előírásoknak megfelelően azonban kizárólag zoo csemegével etessük a négylábú kedvenceket, hiszen ezzel nem árthatunk nekik.