Szabadidős baba-mama programok

Anyaként olyan személyekre találni, akikkel hasonló a gondolkodásunk, nagyon jó érzés. Megbeszélhetjük velük a mindennapi küzdelmeinket, félelmeinket, és az anyasággal együtt járó örömöket és nyűgöket. Ha nagyon kényelmesek vagyunk, ki sem kell mozdulni a lakásból, virtuális barátságokat ápolhatunk a közösségi oldalakon. Ennek ellenére nagyon jó dolog kimozdulni otthonról, főleg, hogy nyakunkon már a tavasz, hiszen a babának nagyon jót tesz a szabadban eltöltött idő.

Aki szeret sportolni, és egészséges életmódra szeretné a gyermekét nevelni, annak érdemes kipróbálni a babakocsival való futást. Közös családi programok várnak a friss levegőn, miközben visszanyered szülés előtti formád. Mindenképpen egy jó futócipőre lesz szükséged, valamint egy babakocsira. Az országban több helyszínen, hetente többször is együtt futnak az édesanyák, ahova bármikor bekapcsolódhatsz, de egyedül is kellemes kikapcsolódás.

Nem kell, hogy jóga alapismeretekkel rendelkezzél, enélkül is járhatsz baba- mama jóga órákra.  Ha eddig nem jógáztál, akkor ideje, hogy kipróbáld a csemetéddel!A baba-mama jóga foglalkozáson az anyuka együtt mozog a babával. A gyakorlatok nagyon jó hatással vannak az édesanyára és a babára egyaránt: Segítik az édesanya regenerálódását, segítenek abban, hogy visszanyerje szülés előtti kondícióját. A jógapozíciók fejlesztik a baba mozgás- és térérzékelését, jótékonyan hozzájárulnak, mind testi, mind pedig értelmi képességeik fejlődéséhez.

 Maminbaba – Hordozós Latin Fitness :Egy latin tánc alapú mozgásforma kisbabás anyukáknak. A csoportos foglalkozás keretében tartott Maminbaba órák alatt az anyukák együtt mozognak a babáikkal olyan módon, hogy a gyermekek stabil babahordozó eszközben az édesanyjukra vannak kötve. A Maminbaba alapvetően az anyukák jól-létét szolgálja. Célja, hogy a kisbabás édesanyáknak a szülés után is legyen lehetőségük kimozdulni, kikapcsolódni, magukkal foglalkozni, anélkül, hogy közben a babájukat másra kellene bízni. Ne kelljen lemondaniuk a mozgás öröméről, és tagjaivá váljanak egy jó hangulatú, hasonló élethelyzetben lévő anyákból álló csoportnak. Másodlagos célja az anatómiailag helyes hordozás népszerűsítése. Nem célja az izomcsoportok célzott megmunkálása, a testépítés és a túlzott fizikai terhelés sem. A Maminbaba könnyed és szórakoztató módon segít az anyukáknak visszanyerni a szülés előtti alakjukat, segít a fogyásban és a fizikai állóképességet is fejleszti.