Tart a szezon a kötelező biztosítások váltásában

Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás

Kötelező, de mégis választható. Ezek a gépjármű kötelező felelősségbiztosítás legszembetűnőbb jellemzői. Kötelező, hiszen mindenki, akinek tulajdonában gépjármű van, tudja, hogy igen komoly büntetést vonhat maga után, ha elmulasztja megkötni, vagy akárcsak befizetni kötelező felelősségbiztosítását. Választható abból a szempontból, hogy a biztosítások piacán többféle kínálatból lehet a számunkra kedvezőt kiválasztani.

Ha valaki még kezdő és nem tudná, hogy miként kell eljárnia kötelező felelősségbiztosítása kapcsán, például hogyan válthat biztosítót az alacsonyabb költség, vagy a kedvezőbb szolgáltatások érdekében, annak nincs félnivalója. Sőt még a kisujját sem kell mozdítania, mert az interneten keresztül az alkusz cégek, biztosítók sorba keresik majd meg ajánlataikkal.

Érdemes ilyenkor novemberben a biztosítóváltás idején nyitott szemmel, füllel járni és semmiképpen sem elzárkózni az ajánlatoktól, mert ténylegesen éves szinten több ezer forintot spórolhatnak a kötelezőjüket más biztosítónál, vagy akár a már meglevő biztosítónál újrakötő autótulajdonosok. Természetesen ebben az időszakban a biztosítók számos kedvezménnyel, lehetőséggel bombázzák a lehetséges ügyfeleket, például üzemanyakártya nyeremény, vagy még kedvezőbb díjszámítás a kötelező biztosításra, ha például lakás-, vagy baleseti biztosítást is köt velük az autótulajdonos.

A kötelező biztosítás váltásakor élvezhető előny azon túl, hogy az ajánlatok szinte önmaguktól kopogtatnak be, hogy az ügyintézés terhe sem kell, hogy problémát okozzon. Az alkuszcégek ugyanis átvállalják a kötelezőváltással együtt járó folyamat lebonyolítását. Így a szükséges adatok megadása után másra már nem is lesz gondja, csak a megválasztott időközönként és módon megfizetni az új biztosítási díjat.