Tárkonyos raguleves csirkével

Valami tartalmas, laktató, mégis egészséges levesre vágyik? Miként a legtöbb étel, így diétás formában is elkészíthető a tárkonyos raguleves csirkével. A sokak kedvencének számító leves akár főételként is megállja a helyét azok számára, akik odafigyelnek a kalóriákra és a megfelelő folyadékbevitelre.

Alapvetően elmondható, hogy a raguleveseket a legkülönfélébb formában készítik a háziasszonyok, és valóban igaz az, hogy ahány ház , annyi szokás. Az összetevők közül azonban nem érdemes kihagyni a gombát, a borsót, a tárkonyos fűszerezést, valamint némi citromlevet, ugyanis ezeknek köszönhető a jellegzetes íz világ.

De milyen húsból is érdemes készíteni ezt az ételt? A tárkonyos raguleves csirkével, ezen belül is mellhússal a leginkább elterjedt, de az újdonságoktól sosem szabad elzárkózni, ha tehát filézett csirkecombból, vagy éppen pulykahúsból kíván alkotni, annak sincs akadálya. Az olyan hagyományosan jelen levő összetevők, mint a zöldségek, a répa, a gyökér, a vöröshagyma mellett zellerrel, de akár kevés, apróra darabolt burgonyával is gazdagíthatjuk az ételt, ha pedig odafigyelünk alakunkra, a tejszín, valamint a liszt helyett sovány tejföllel készítsük levesünket. 

A tárkonyos raguleves csirkével ugyanúgy megállja a helyét az ünnepi asztalnál, de tökéletes választásnak bizonyul hétvégén, vagy egy tartalmas vacsora iránt vágyakozva. Az összetevők mennyiségét ki-ki saját ízlése szerint adagolhatja, de a világhálón a népszerű receptes oldalakon is megtalálhatja minden háziasszony a pontos leírást. Jó étvágyat!