Húsvéti különleges sütemények az ünnepi asztalra

A húsvéti ételek legtöbb esetben a sonkában teljesednek ki, de ne feledjük el a különleges húsvéti süteményeket se. A sokszor igen nehézkes majonézes ételek után a finom és könnyű sütemények igazi üde színfoltjai lesznek az ünnepi asztalnak.

A desszertek közül érdemes talán a répatortával kezdeni, ami nagyon sokféle módon elkészíthető. Magvakkal, aszalt gyümölccsel és fűszerekkel is gazdagíthatjuk, így biztosak lehetünk abban, hogy nem egy unalmas és hétköznapi sütemény kerül az ünnepi asztalra. A fűszerek közül érdemes a kardamomot, a vaníliát, a fahéjat, a szegfűborsot vagy a gyömbért választani. Akik nem rajonganak túlzottan a répás sütikért és inkább a csokoládé mellett teszik le a voksukat, azok bátran készíthetnek egy céklával készített csokoládétortát vagy akár egy brownie-t. A céklát helyettesíthetjük avokádóval is, ez ízlés dolga. Az avokádó a vegán ízlésvilágnak is tökéletesen megfelel, hiszen egy zsíros gyümölcs, amely semleges ízzel rendelkezik, és kiváló csokoládékrémet lehet belőle készíteni. Kakaóporral és némi édesítőszerrel összekeverve olyan lesz, mint az igazi csokikrém. Sok kisgyermekes családban a poharas finomságok a befutók, így erre is felhasználhatjuk a csokikrémet. Ha a csokikrémet egy zúzott keksz és tört magvak alapra tesszük, akkor egy különleges desszertet alkothatunk.

Mivel egy sokak által kedvelt ünnepről beszélünk, így választhatunk ezeknél is különlegesebb süteményeket. Ez lehet egy gyümölcsös joghurtos kocka, ami a nehéz ételek után kimondottan felüdülés lesz minden vendégünk számára. A süteményhez nem kell más, mint rengeteg gyümölcs, friss piskóta és zselatin. Amennyiben nem állunk túl jól az idővel, úgy a főzött krémet helyettesíthetjük nyugodtan pudinggal is. Húsvétkor a kisebbekre is illik gondolni, így ha egy kinder tejszelettel lepjük meg őket, akkor biztosan nagy sikert aratunk. A receptnek megfelelően el kell készíteni a tésztáját, majd a pudingos krémet. A finom sütemény tetejére olvasztott csokoládé kerül, ami szintén a kicsik nagy kedvence.