Télen is lehetünk divatosak

Télen is divatosan

A téli időszakban az öltözködés fő alapelve, hogy rétegesen és melegen öltözzünk fel. Sokan aggatják be szomorúan csinos és könnyű nyári ruháikat a szekrénybe, hogy legyen helyük a vastagabb pulcsiknak, nadrágoknak. A papucs, a szandál és a sportcipő is már a cipőszekrény mélyebb polcain pihenek, miközben a csizma, a bakancs veszi át helyüket. Természetesen attól, hogy elsősorban jól fel kell öltöznünk a hideg idő, a jeges szél, a borús – ködös idő miatt, nem kell, hogy ez egyben azt is jelentse, hogy egy jól megtömött krumplis zsákká formálódunk át! A téli öltözeteknek is lehet stílusuk. A kabátok és csizmák terén például óriási választék várja a hölgyeket és az urakat egyaránt.

A megfelelő kabát kiválasztásakor legyünk tekintettel néhány fontos dologra, hogy ne csak divatos, hanem tényleg hozzánk illő darabra tehessünk szert! Fontos, hogy van-e váltókabátunk, vagyis, az új darabot nem kell majd minden egyes nap hordanunk. Ha van a hétköznapi rohangáláshoz, munkába, iskolába járáshoz való kabátunk, akkor választhatunk olyat színben, stílusban, amit jeles alkalmakkor, vagy egy-egy csinos szoknyához, nadrághoz, csizmához tudunk majd felvenni, akár sállal, vagy netán divatos fejfedővel. Ha netán azért veszünk új kabátot, mert a régi már leszakad rólunk, és bizony kettőt nem engedhetünk meg anyagilag, akkor érdemes úgy választani, hogy a későbbiekben se érezzük magunkat kényelmetlenül, mert éppen sáljaink, sapkáink túl bohókásak az új kabát stílusához.

A tökéletesen hozzánk illő kabát nem csak melegít, hanem öltöztet is. Tehát érdemes arra is figyelni, hogy milyen fazonú, hosszúságú, egyszínű vagy mintás kabát illik alakunkhoz, egyéniségünkhöz. Akár mennyire is szerelem első látásra egy hosszú szabású kabát, vagy egy derékban húzott dzseki, ha alacsony, vagy akár molett alkatúak vagyunk, akkor maradjon ez a szerelem plátói, és keresgéljünk tovább.

Ha az idei divatrendet szeretnénk követni, természetesen ízlésünket és külső adottságainkat is figyelembe véve, akkor olyan darabok közt kell válogatnunk, mint a régóta divatos steppelt, vagy a katonás stílusú, magasan gombolható kabátok. Legújabban pedig a ténylegesen nagykabátot jelentő bő, színes darabok, és a szőrmével, vagy bőrrel kombinált anyagú kabátok hódítanak a hölgyek körében.

A kabát mellett a hideg tél elleni “védekezés” másik fontos kelléke a csizma. Ami a lábat illeti, mindenki másra szavaz. Vannak nők, akik csak a magas sarkú csizmákat veszik szemügyre, míg sokan választják a kissé bumfordi megjelenésű szőrmés darabokat. A jelenlegi kínálatot tekintve a bokacsizmától a combközépig érőkig bezárólag mindenki kedvére válogathat, a kényelmeset keresőtől a divatosra szavazó nőig egyaránt. Az idei divatrend a csizmák körében a boka és lábszárközépig érő darabokat favorizálja, de a bakancsok is virágkorukat élik a szoknyához húzható fazonokkal a lazább stílusú hölgyek körében.