Ékszerdivat 2013: trendi kiegészítők

Divatosnak lenni tetőtől talpig nemcsak azt jelenti, hogy tudjuk, mi a trendi éppen akár ruházat, akár táska, akár ékszer szempontjából. Ahhoz, hogy divatosak legyünk, személyiségünkhöz és egymáshoz illő darabokat kell összeválogatnunk. A divatos nő tehát tudatos is, és amit felvesz magára, azt viselni is tudja. Régi igazság, hogy az ékszer öltöztet, hiszen egy egyszerű öltözetet is figyelemfelhívó módon lehet nyaklánccal, karkötővel kiegészíteni, de soha nem szabad megfeledkezni arról, hogy alkalomhoz és a ruhához illő darabok kerüljenek kiválasztásra. Aki mindezeket szem előtt tartja, biztos, hogy megfelelő ékszereket fog választani önmaga számára.

Az idei év karkötő, gyűrű, fülbevaló, nyaklánc trendjei színes képet mutatnak. A kevés néha több elve mellett igaz, a több is sokszor jól mutat. Így a nagyon egyszerű  és elegáns darabok mellett a sikkes, exkluzív ékszerek is hódítanak a hölgyek körében, legyen szó bizsuról, vagy nemesfémből készült darabokról. A sokszínűség és sokszor a megszokottnál nagyobb méret jellemzi a 2013-as évben trendinek számító nyakláncokat. Köves, fémes, egybefüggő, gyöngyből fűzött, vagy éppen állatmintás motívumokkal díszített nyakláncok egyaránt divatosak számítanak, és  nem kell elegáns ruhába bújni sem ahhoz, hogy igazán divatosnak érezhesse magát az ember, mert ezek az ékszerek a legegyszerűbb farmer – póló öltözetet is különlegesség varázsolják.

A karkötők esetében az oversized stílus, vagyis a szokottnál kicsit nagyobb méretű ékszerek szintén hódítanak, plasztik, fém, köves kialakítással, vagy éppen geometrikus formákban. Azoknak a hölgyeknek, akik inkább az egyszerűbb darabokat kedvelik jó hír, hogy a bőrből készült karperecek is tökéletesen megfelelnek a divatrendeknek. Ha pedig valaki azt szereti, hogy ékszerének “hangja” is van, bátran hordjon vékony fém karkötőket, akár színben eltérő darabokat is. Fontos a karkötő kiválasztásakor, hogy  ne feledkezzünk meg arról, milyen óra lesz majd a csuklónkon!

A fülbevaló és gyűrű sokaknak mindennapi viselet, vannak, akik szinte nem is cserélik ki megszokott fülönfüggőjüket, vagy esetleg egy-egy alkalom kedvéért választanak másikat. Azok a hölgyek, akik viszont a a változatosságot kedvelik, és mindennapi öltözetükhöz választják ki minden ékszerüket, idén szintén a nagyméretű, túldíszített darabokkal lehetnek divatkövetők. A gyűrűk sem jelentenek kivételt az idei évben trendinek számító kolosszális ékszerek köréből. Egy jól megválasztott gyűrű akár több öltözetet is egyedivé tud varázsolni, ezért érdemes például a nagy köves daraboknak figyelmet szentelni.