Tradicionális reiki irányzatok: Jikiden Reiki

A reiki témaköre iránt érdeklődők az interneten számos weboldalon juthatnak információkhoz, ám elsőre kissé kuszának tűnhet a természettudományok ezen ága, hiszen számos irányzattal találkozni. A Jikiden Reiki jelentése “közvetlen átadás” és gyakorlatilag a tradicionális reiki irányzatok között tartjuk számon ezt a vonalat. Alapvetően mindegyik reiki iskola Usui Mestertől ered, de az idők folyamán mindig változtak a tanítások, egyes iskolák hozzátettek, mások új nézőpontokat teremtettek, de az alapvető lényegi elemek nem változtak.

A Jidiken Reiki ma is abban a formában kerül tanításra, mint ahogyan az történt az 1930-as években Hayashi sensei által, így elmondható, hogy ez az irányzat teljes mértékben mentes a nyugati hatásoktól. A rendszert a világ több mint 40 országában oktatják, és nagy hangsúlyt fektetnek az oktatók és a hallgatók egyenlőségére. A spirituális közösség tagjai egyre többen vannak, nem véletlen, hiszen sokan fordulnak a természetgyógyászat felé, ha a hagyományos orvostudomány már nem jelent segítséget.

A Jidiken Reiki célja is hasonló más irányzatokéhoz, vagyis a testi, szellemi és lelki egyensúly megteremtése, s ezáltal a betegségek megelőzése. A kezelés során relaxált állapotba kerül az alany, s a befogadott energiáknak köszönhetően erősödik immunrendszere, csökken a stressz, a pszichés problémákat sikerül elengedni. Ezek pedig, bevallhatjuk, rendkívül fontosak ahhoz, hogy a mindennapokban kiegyensúlyozottak és egészségesek lehessünk.

Ha szeretne kipróbálni valami új dolgot, ami közelebb viheti saját maga megismeréséhez, javasoljuk, tudjon meg minél többet a Jidiken Reikiről, amivel olyan világba csöppenhet, mely távol áll a mindennapi rohanástól, a stressztől, és a lélekőrlő pszichés gondoktól. Oldja fel az Önben levő feszültséget rendszeresen olyan kezelésekkel, melyeket világszerte sokan használnak az egyensúly megteremtésére. A gyógyszerek, a fájdalomcsillapítók, a feszültségoldók csak a tüneteket nyomják el, ám ennél jóval fontosabb, hogy gyökereinél oldja meg a problémákat. A Jidiken Reiki jó választás lehet a terület iránt érdeklődve, hiszen módszere, és tanításai már régóta szolgálják a benne hívők egészségét, lelki harmóniáját a mindennapokban.