90 napos diéta

Felesleges kilókkal küzd, és megelégelte, hogy minden kipróbált fogyókúrás módszer kudarccal végződik? Szeretné, ha végre önbizalommal tekinthetne a tükörbe? A 90 napos diéta megoldást jelenthet súlyproblémáira,  ráadásul úgy, hogy közben nem kell éheznie sem. Ez nem csak a pszichés hozzáállás miatt rendkívül fontos, hanem azért is, hogy legyen elég energiája a napi edzésekhez. 

A testmozgásra érdemes a diéta ideje alatt kiemelt figyelmet fordítani, hiszen nem csak a táplálkozásbeli változtatások hatékonyságát növelheti vele, hanem feszes formákra is szert tehet ilyen módon. Természetesen sok múlik az étkezéseken, a 90 napos diéta esetében például éppen az  alapanyagok egymástól elkülönült fogyasztásán. 

Mivel a gyomor egyszerre csak egyféle tápanyagcsoport elemeit képes maradéktalanul emészteni, ezért lényeges, hogy a szénhidrátokat, a fehérjéket, a keményítőt, valamint a gyümölcsöt egymástól elkülönülten fogyasszuk. A fehérjenap, a keményítőnap, a szénhidrátnap és a gyümölcsnap után hetente egyszer érdemes egy víznapot is beiktatni. 

A 90 napos diéta nagy előnye, hogy egyetlen tápanyagcsoportról sem kell lemondani, így szervezetünk ellátott lesz a szükséges ásványi anyagokkal és vitaminokkal. A bőséges folyadékfogyasztásról semmiképpen ne feledkezzen meg, és ne engedjen a csábításnak akkor sem, ha éppen a gyümölcsnapon kívánna meg egy pizzát. A mértékletesség, az étkezésre való odafigyelés, és a rendszeres, komfortzónán túli mozgás minden bizonnyal meghozza majd eredményét a harmadik hónap végére.