Utazni ősszel is jó: szállások olcsón

A nyártól való búcsúzás már nemcsak a naptár szerint esedékes, hiszen hiába a napközbeni meleg, a még bőrünket égető nap, azért a hajnal már hűvösen várja a munkába igyekvőket. Természetesen a jó időt még ki kell használni, és kirándulásokat szervezni a családdal, barátokkal a szabadba. Az ősz színei csodálatosak, és igazán kellemes napot lehet eltölteni ilyenkor egy túrázással.

A nyár végével az utazni vágyóknak jó hír, hogy egyre több akciós utazás és vele együtt szállás jelenik meg az utazási irodák, internetes portálok kínálatában, és már kedvező árakon lehet akár párban, vagy egész családdal wellness hétvégéket eltölteni belföldön. Nagyon sok ajánlat egy-egy eseményhez kapcsolódik. Igazán izgalmasnak ígérkezik például a Világ Gyalogló Nap alkalmából összeállított októberi csomag, mely Sopronba, a Lővérek meglátogatására invitálja az utazni vágyókat. Gasztronómia élményt nyújthat a gyulai kolbászfesztivál, melynek alkalmából a város szálláshelyei is kedvező csomagokkal rukkoltak elő.

A Balatont is érdemes meglátogatni az őszi hónapokban. Igaz, a tóban való fürdőzésnek már nem kedvez az időjárás, de más szépségei is vannak a Balatonnak és még programokban sem kell szűkölködnie senkinek. Az őszi kellemes időjárás például nagyon kedvez a Balaton körüli bringázásnak, vagy a különböző érdekességek felfedezésének, mint Szigliget, Afrika múzeum Balatonedericsben, vagy Keszthely szépségeinek megtekintése, netán egy kis adrenalin növelőként a balatonfűzfői Szabadidőpark felkeresése. Aki pedig konkrét program vágyódik, annak októberben a Töklámpás fesztiválra kell elutaznia Balatonboglárra, vagy a novemberi Márton napi lámpás felvonulásra és libavacsorára Zánkára.

Ősszel nagyszerű kikapcsolódás lehet azoknak, akik horgászni szeretnek egy igazi pecahétvége. Horgászszállás bőségesen akad az ország minden pontján és ősszel lehet igazán eredményesen vadászni a süllőre, márnára.