A divat követése – na de minden áron?

A trendek és a divat minden korosztály számára fontosak, mégis mutatkoznak különbségek is. Míg a fiatalok, a tinik körében rendkívül fontos, hogy miként jelennek meg, mennyire követik a divat újdonságait, addig a húszas éveik végén járó korosztály számára már az is lényeges szempont, hogy saját ízlésük és egyéniségük alapján alakítsák ruhatárukat.

A személyiség fejlődésével mind inkább háttérbe szorul a divat naprakész követése, és valamiféle olyan öltözködési stílus alakul ki, amely bár a trendeket sem nélkülözi, mégis inkább egyénileg kialakított. Bár uniformizált világunkban az egyéniség megmutatására mind nagyobb igény mutatkozik, mégis sokan gondolják úgy, hogy megjelenésük akkor lehet csak tökéletes, ha márkás, és a legújabb trendek szerint készült ruhákat viselnek.

Számtalanszor látunk szórakozóhelyen, vagy az utcán szembejövőkön olyan összeállításokat, melyek bár kétségtelenül divatosak, mégis már első látásra távol állnak viselőjüktől. Miként egy mosoly, vagy a megszólalás is sokat elárul rólunk, éppen úgy az öltözködés terén mutatott ízlésességünk is.

Lássuk be, a testalkatunkhoz nem illő ruhák igen nevetségesen hatnak, és arról sem feledkezhetünk meg, hogy hiába viselünk szegecsekkel kivert, vad ruhadarabokat, ha személyiségünknél fogva képtelenek vagyunk azokat igazán “megtölteni”. A divat és a trendek világában az ízlés, és a saját stílusunk megtalálása rendkívül fontos tényezőnek számítanak, hiszen csak így lehet megjelenésünk harmonikus.