Divatos kiegészítők: sálak, kendők stílusosan

Sál, sapka, kesztyű. Sokan még a mai napig sem tudnak megbarátkozni ezekkel a kiegészítőkkel, hiába a zord tél, a jeges szél, amíg lehet, addig a szekrényben hagyják őket. Vannak azonban hölgyek, akik mindig örömmel és stílusosan, öltözékükhöz igazítva, azt feldobva hordják a sálat, kendőt.

Az ember nem is gondolná, hogy mennyi féleképpen is lehet magunkra aggatni a szivárvány minden színében kapható kendőket, a sokféle anyagból készített sálakat. Egy sálat nem kell mindig egyszerűen csak a két végét egymáson átvetve a kabát alá tűrni, és a kendőnek sem csak a nyakon való szoros megkötése, vagy két végének laza összecsomózása az egyetlen módja annak, hogy felvegyük. Hogy miként másként viselhetjük még ezeket a kiegészítőket, az csak azon múlik, hogy a sál felvételével nyakunknak meleget szeretnénk-e biztosítani, vagy éppen valami mutatóssal kívánjuk feldobni öltözetünket, mondjuk egy kendővel.

Amikor azzal a céllal vesszük fel a csodás kötött gyapjúsálunkat, hogy megóvjuk nyakunkat, torkunkat a hideg időjárás okozta kellemetlenségektől, akkor nagyon praktikus viselési mód a garbósítás. Egyszerűen csak tekerjük körbe a nyakunkat a sállal, majd amikor kb. 10 cm maradt mindkét végéből szabadon, akkor ezeket a lelógó részeket elrejtjük a feltekert részek alá. Nagyon ötletes megkötési mód a féloldalas csomózás. Igazából nem is csomót kötünk, hanem a sálat félbe hajtva a nyakunk köré tekerjük, majd a félbehajtásnál a két végét együtt áthúzzuk. A “csomónak” oldalra kell kerülnie, a sál egyik végének előre, a másiknak pedig hátra kell lógnia. Így teljes védelmet élvez majd a nyakunk.

Ha nem a hideg ellen szeretnénk védekezni, csak egy kis extrára vágyunk, hogy még magabiztosabb legyen a fellépésünk, még csinosabbnak érezhessük magunkat, akkor jöhet a tube sál, vagy a kámzsa körsál, ha pedig nem akarunk új darabot venni, a régi, hosszú sálból, nagyobb méretű kendőből is lehet varázsolni kámzsát, stólát. Akár milyen módon is hordjuk ezeket a kiegészítőket, a lényeg mindig ugyanaz: elérjük a kívánt hatást, akár a divatosság, akár a hidegtől való védelem a cél.