A fejfájás lelki okai

Elégtelen folyadékfogyasztás, vérnyomás gondok, kialvatlanság, stressz, szervi okok – csak néhány azok közül a problémák közül, melyek migrénhez, gyakran visszatérő fejfájáshoz vezetnek. De mi a helyzet akkor, ha már minden lehetséges megoldást kipróbált, és mégis megkeseríti életét a probléma? Tény, hogy az életmóddal, pszichés gondokkal is összefüggésben lehet az akár mindennapi tevékenységeiben is gátló tényező. 

A fejfájás lelki okai gyakoribbak, mint azt hinnénk. A háziorvoshoz fordulók általában kivizsgáláson esnek át, mellyel a szervi panaszt igyekeznek kiszűrni a szakemberek. Ennek hiányában legtöbbször megakad a kezelési procedúra, ugyanis sokan nem ismerik be, hogy pszichés problémákkal küzdenek, s ezek bizony igenis okozhatnak akár állandósuló fejfájást.

Fontos, hogy ne szégyellje pszichiáter segítségét kérni, ha úgy érzi, nem tud megbirkózni az Önt ért külső hatásokkal, vagy van olyan momentuma életének, melynek feldolgozásához szakember hozzáértésére lenne szüksége. A más nézőpontból való közelítést érdemes olyan profitól várni, aki nagy gyakorlattal rendelkezik a traumák és élethelyzetek kezelésének területén. 

Az orvostudomány is maximálisan elismeri, s ekként kezeli azt, hogy bizony a fejfájás lelki okai éppen olyan súlyos panaszokat képesek okozni, mintha például a vérnyomás nem lenne az ideális határértékeken belül. A szervi megbetegedés kiszűrése után ne intézze el egy legyintéssel a dolgot, hiszen a lelkünk mélyén megbújó dolgok így vagy úgy felszínre törnek majd! Törekedjen saját maga jobb megértésére – ha szükséges, akár külső segítséggel!