A vízprogramozás múltja a vízkereszt ünnepéhez vezethető vissza

A karácsonyi ünnep zárása és a farsangi idő kezdete a vízkereszt, amely az egyik legrégebbi egyházi ünnepünk. Vízkereszt napján ünnepelték egészen a 4. századik Jézus születésnapját és az év kezdetét is. Nagyon sok népszokás kapcsolódik a vízkereszthez. Gáspár, Menyhért, Boldizsár neve talán ismerősen cseng sokak előtt. Őket is ezen a napon ünnepeljük. A keleti egyház ehhez a naphoz köti a víz megszentelését is. A középkortól már a nyugati egyház is átvette ezt a szokást.

A víz programozását láthatjuk, hogy már az egyházak is felismerték és ezért az áldás egy program. A víz végigkíséri az ember életét. Vízből hintenek a bölcsőre, a menyasszonyok koszorújára és még a halott koporsójára is. Tehát az egész életünket végigkíséri. A vizet üvegben vagy egy hatalmas korsóban tartották és vízkereszttől vízkeresztig őrizték, ha maradt benne víz, akkor azt a kútba beleöntötték. Az emberi testnek több, mint a fele víz. A vízprogramozás ezért van kihatással a közérzetünkre és egyáltalán nem mindegy, hogy éppen milyen programozás alatt állunk. Masaru Emoto volt az, aki felismerte, hogy a különböző hatások képeseket a vízmolekulákat átrendezni. Harmonikus energiák és rezgés, diszharmonikus energiák hatására is teljesen másképpen rendeződnek át a vízmolekulák. Programozás az is, hogy mint nézünk például egy dobozban, mit hallgatunk éppen, vagy mit mondunk éppen. Mit mondunk magunknak, ezt is lehet programozni. A képzésen mindenki rajta van, ráadásul folyamatosan. A legfontosabb kérdés, hogy éppen melyik programon vagyunk rajta, és milyen képzésen veszünk részt minden áldott nap. Ezt a programozást akár tudatossá is lehet tenni az életben.

Mindenkinek szüksége van új programokra, hiszen ezeket a programokat gyakorta újra is kell indítani, vagy le kell cserélni. Mindenkinek szüksége van a programozásra. Reiki tanfolyamokon a tanulók a programozott vízbevitelt sajátítják el, az ételek és italok átprogramozásával. A tanfolyam végén mindenki annyi vizet tud bevinni a szervezetébe, amennyit csak akar és akkor, amikor szüksége van rá. Az Arolo Tifar gyógyító rendszert és módszert sajátíthatják el a tanfolyamon részt vevők és képesek lesznek a fejlődést megakadályozó gátló akadályok feloldására is.