Alapvető kiadások az ünnepek előtt

ünnepi kiadások

“Jaj, már megint Karácsony!” Sajnos a december közeledtével sokszor hallani ezt a panaszt, ami persze nem magának az ünnepnek szól, hanem a vele járó kiadásoknak. Hiába nem tart valaki nagy csinnadrattát, azért az ünnepnek vannak olyan “kellékei”, amelyekre költeni kell.

Bár régóta nem titok, hogy a Karácsonyt lehet műfenyővel is ünnepelni, még mindig sokan ragaszkodnak az igazi fenyőhöz, melynek illata nélkülözhetetlen az ünnep hangulatához. Így hát, ami biztos kiadás december 24.-e előtt, a fenyővásárlás. A hírek szerint a tavalyihoz hasonló árakkal lehet majd számolni, és ahogy már lenni szokott, a multik kínálata lesz az olcsóbb. Így tehát 1 700 forinttól akár 10 000 forintig, vagy még tovább is el lehet menni a favásárláskor attól függően hol, milyen és mekkora fenyőt szeretnénk majd díszíteni.

Azok, akik olyan szerencsések, hogy már megvan a fenyődísz készletük, mert saját háztartást vezetnek, és tavaly sem érte semmi kár karácsonyfájukat, nekik csak a szaloncukorra kell költeni. Persze ez sem olcsó mulatság, de azért milyen jó érzés, hogy ma már igen széles választékból lehet a szánk ízének megfelelő szaloncukrokat kiválogatni. És persze nemcsak az ízkavalkád, hanem a csomagolás is fontos, hiszen a fára is kell kerüljön belőle, nemcsak a pociba. A szaloncukor árak is széles skálát járnak be, 1 000-1 200 forinttól akár 3 500 forintot is fizethetünk egy kilóért, de a minőségi, igényes dobozban csomagolt 300 grammos termék is elérhető közel 2 000 forintért.

Bár nem mindenkinek alapfeltétel, azért a szaloncukorral díszített fa alá jól mutat a narancs, főleg, ha néhány darabot még szegfűszeggel is megtűzdelünk. Persze ebből is lehet vásárolni vödrös, meg hálós formában olcsóbban, de azért, ha nemcsak mutatóba szeretnénk, hanem fogyasztani is, akkor érdemes a piacon is körbenézni.