Amitől divatosak leszünk a közelgő tavaszban

Egyre többet kandikál ki a nap a felhők mögül, és a hőmérő higanyszála is lassan ott ragad 10 fok felett. A vastag ruhák, kabátok visszavándorolnak a szekrénybe, hogy a következő hideg, télies napok beköszöntéig elő se kerüljenek ünneprontóként. A jókedv, vidámság, a szabadba való vágyódás egyre inkább eluralkodik az embereken. De jaj, mi van, ha a téli szerkók elpakolása után kell szembesülnie az ember gyermekének azzal, hogy bizony nincs egy gönce sem, amiben a szép időben jól érezhetné magát?

Szerencsére azért nem olyan végzetes gond, ha éppen nem áll egy egész gardróbnyi új ruha rendelkezésre, mert ha valami még nem elhasznált, attól, hogy egy-két éve már megvan, még hordható. Az izgalmat pedig, hogy néhány új ruhadarabra is szükség lenne, még túl lehet élni. Tehát, ha eljön a pillanat, hogy új holmikat szerezhet be magának az ember, akkor vegyen egy kis ízelítőt abból, hogy a 2014. évben milyen új irányzatokkal köszönt be a divat világába a tavasz!

Az idei tavasz divatszíne a kék, elsősorban türkizben pompázva, de minden más árnyalat is trendinek számít majd. A kék mellett a narancssárga kap hangsúlyt, akár egymással kombinálva a két nyerő színt, de a fehér, piros, fekete, arany, sőt még a rózsaszín is a divatosnak számít a narancssárga társaságában. A másik feltűnést keltő divatszíne az idei évnek az orchidea lila, mely a kék és narancssárga mellett a bátrabban öltözködők körében önmagában is megállja helyét, de akik ezt túlzásnak érzik nyugodtan kombinálhatják feketével, fehérrel, vagy akár a szolid eleganciát megtestesítő szürkével is.

Természetesen nemcsak a színektől lesz egyedi és divatos az ember megjelenése, ehhez adódik még a szabás, a vonal, az anyag egyedisége. A tavasz hírnökei azt csicsergik, hogy jobb, ha mindenki behúzza a hasát, mert idén a rövidebb darabok dominálnak, vagyis akinek mutogatni való a pocija, az bátran felvehet majd egy teljes hasat, vagy csak egy kis darabját kivillantó felsőt. Ugyan finomabban, de az átlátszó anyagoknak köszönhetően sokat sejtető ruhaujjak, szoknyák is divatba jönnek, melyek az egyre melegedő időben kényelmes viseletet jelentenek majd. A hajtások, ráncok, mélyebb kivágások terén sem lesz hiány a ruhaalkotások körében, miközben a virágminták felkapottsága révén egyre szemgyönyörködtetőbb kollekciók kerülnek ki utcai viseletre.