Automata öntözőrendszer: házilag vagy profi cégtől?

Szeretné, ha kertje mindig pompásan zöldellne, és legyenek bármilyen tikkasztóak is a nappalok, növényei el lennének látva a kellő nedvességgel? Az öntözésre jól tudjuk, a kora reggeli, és az esti órák a legalkalmasabbak, viszont az is tény, hogy a rohanó mindennapokban sokszor sem idő, sem energia arra, hogy a kritikus időpontokban a kert locsolásával foglalkozzunk. De mi a teendő ilyenkor? Amennyiben öntözőrendszer kiépítése mellett dönt, nem kell attól tartania, hogy a gyep és növényei kiszáradnak majd. A telepítés megoldható házilag vagy profi öntözéstechnikai céggel is.

Amennyiben nem mozog otthonosan a területen, érdemesebb inkább hozzáértő cég szakemberei mellett letennie voksát, akik gyorsan és hatékonyan látják el a rájuk bízott feladatot.

A kert egyéni adottságait, lejtését, méretét, valamint az ott megtalálható növények vízigényét is figyelembe véve kerül kiépítésre az öntözőrendszer, mely az automatikának köszönhetően az előre programozott időben kezdi meg, és hagyja abba a locsolást. Az sem jelenthet problémát, ha esős idő várható, hiszen a speciális szenzoroknak köszönhetően a legtöbb automata öntözőrendszer érzékeli, ha csapadékos idő volt, és ez esetben nem kezd üzemelni.

Bár a világhálón számos hasznos tanács és tipp megtalálható a telepítéshez, de idő, és a hozzáértés adta magabiztosság hiányában javasolt szakemberhez fordulnia. A megfelelő csapat anélkül végzi majd el a munkát, hogy túl sokáig megzavarná Önt kertje nyugalmának élvezésében.