Az ellipszis tréner hatékonysága zsírégetés esetén

Olyan mozgásformát keres, amely hozzájárul a zsírégetéshez, állóképességet ad, és megfelelő terhelésben részesíti a felsőtest, valamint a láb izomzatát? A súlyvesztéshez mindenképpen fontos, hogy olyan edzést válasszon, mely a pulzusszámot magasan tartja, és ezáltal elindítja a szervezetben a méregtelenítési folyamatokat. Zsírt égetni egy ilyen ellipszis gép segítségével kiválóan lehet, s kialakításának köszönhetően még nagyobb túlsúllyal rendelkezők számára is ajánlott. Gyakori probléma, hogy a kemény fitness edzések, az aerobik órák, vagy az otthoni használatra javasolt dvd-k olyan gyakorlatokkal vannak teli, melyek terhelik az ízületeket, főként a térdre vannak rossz hatással. Az elipszis tréner ezzel ellenben az eliptikus mozgásnak köszönhetően nincs semmiféle negatív hatással az ízületekre, így azok is bátran választhatják, akik akár 20-30 kilótól szeretnének megszabadulni.

Természetesen az eredményeket ne várjuk azonnal, és a táplálkozás terén is változtatásokra lesz szükség, de a kitartó munka, és az akár napi rendszerességgel végzett mozgás minden bizonnyal meglátszik majd külsején egy idő után. Fontos, hogy ne hagyja abba a mozgást, amint elkezdi szaporábban venni a levegőt, hiszen nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a zsírégetéshez idő kell! A szervezet körülbelül a huszadik perc körül kezd zsírt égetni, addig szénhidrát raktárainkat használjuk a mozgáshoz. Ezt mindenképpen tartsa szem előtt, s állítsa össze ennek megfelelően edzésprogramját.

Az elipszis tréner, vagy angolosan elliptical, hatékonyan átmozgatja a kar izmait is, s bár elsőre könnyednek tűnhet a mozgásforma, de megfelelő ideig végezve minden bizonnyal megérzi majd másnap az edzést. Fontos tudnia, hogy a felsőtest mozgatása, a karok munkája még inkább emeli a pulzust, ami a zsírégetés szempontjából rendkívül fontos.

Az elipszis tréneren végzett mozgás nem csak izzaszt, ezáltal fogyaszt is, hanem segíti a szervezetet megszabadulni a méreganyagoktól, s teszi mindezt úgy, hogy közben nem terheli az ízületeket. Ha problémás terület ez Önnek, akkor mindenképpen javasolt mozgásforma az elipszis gép alkalmazása. Válasszon otthoni használatra, vagy tegye le voksát mellette konditeremben, az eredmények garantáltan kárpótolják majd a belefektetett energiáért.