Milyen fesztiválok lesznek 2014-ben Balatonfüreden?

A nyári főszezon hamarosan indul a Balatonnál, nem véletlen tehát, hogy egyre többen érdeklődnek az északi part legkedveltebb városa, Balatonfüred iránt. Érdemes megnézni a szallaskeres.hu oldalon, hányféle szálláslehetőség közül választhat, ha a városban szeretné a pihenésre szánt időt tölteni. Mielőtt azonban azt gondolná, hogy kizárólag fürdőzéssel,vagy a hattyúk etetésével fog telni az idő, érdemes megismernie Balatonfüred programkínálatát az idei nyárra!

A sor rögtön a Korok Fesztiváljával indul, mely több helyszínen várja az érdeklődőket. A június 7. és 9. közötti rendezvényt 19-22-ig a Balatoni Hal-, és Borünnep követi, mely a gasztronómia szerelmesei számára garantáltan jó választásnak bizonyul majd.

Június 21-28-ig Gitárfesztiválon vehetnek részt a zenekedvelők, június 29. és július 5. között pedig a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál kínál majd remek kikapcsolódást a Balaton környékének felkeresői számára. A Balatonfüredi Borhetek a Balaton-felvidék remek borospincéinek bemutatóival igyekszik elkalauzolni a turistákat a borászat rejtelmeiben, majd következik a méltán népszerű Kékszalag vitorlás verseny, ami idén július 10-12-ig kerül majd megrendezésre.

Ha ez még nem lenne elég, akkor július 26-án a hagyományszerűen megrendezendő Anna-bál, majd a nyár végén a Szüreti Fesztivál zárja a sort. Amennyiben még nem talált szállást a városban, medencés házak már 3000 Ft/fő/éjtől itt elérhetőek, hogy igazán igényes környezetben, luxust sem nélkülözve  pihenhesse ki az év fáradalmait.