Az otthoni wellnessezés is pihentető lehet

A fárasztó hétköznapok után mindenkinek kijár egy kis pihenő. Sokan wellness hétvégéken vesznek részt, de mit tehetnek azok, akiknek ez nem áll módjukban? Segíthet a stresszmentes élet eléréséhez az, ha otthonát aromaterápiás illatok töltik meg. Ezek a különleges illatok megnyugtatóan hatnak a testre és a lélekre egyaránt.

Otthonunkba nagyon egyszerűen varázsolhatunk wellness hangulatot, hiszen nem kell mást tennünk, mint egy aromaterápiás párologtatót beszereznünk, amely ultrahangos technológia segítségével a beletöltött vizet gőzzé bontja le. Az esszenciális olajok ezzel a megoldással 100%-ban megőrzik jótékony hatásaikat, elősegítve ezzel a felfrissülést és a relaxálást. 400 m vízhez elég pár csepp illóolajt adni és máris sokkal jobb lesz a közérzetünk. Ez a pár csepp olaj 12 órán át biztosítja a nyugalmat és a relaxálást.

Az illóolajok jótékony hatásait már az ókori Görögországban és Egyiptomban is felismerték, ezért igen sűrűn alkalmazták is. A Római Birodalom területén és még Kínában is rengetegen használták. Akkoriban még luxuscikknek számított, ma már azonban bárki számára megfizethető. Segítenek a betegségek gyógyításában, megfékezik a kórokozókat, hiszen egyes növények anti-bakteriális hatással is bírnak. Otthonunkba nagyon egyszerűn elhelyezhetjük a párologtatót, hiszen különösebb helyigénye nincsen. A lelki nyugalmunk érdekében a beszerzését minél előbb ejtsük meg, hiszen a stresszes hétköznapok után mindenkinek kijár egy kis pihenés. Ha nincsen lehetőségünk wellness programokon részt venni, akkor a párologtató nagyon jó megoldás lesz, hogy otthonunk melegében kipihenjük a hét fáradalmait. A család összes tagjára jótékony hatással lesznek az illóolajok. Kicsiknek és nagyoknak is ajánljuk ezt az akár kúraszerűn is alkalmazható eljárást, hiszen nagyon sok illóolajt lehet párologtatni. Érdemes átgondolni, hogy milyen célból szeretnénk használni a párologtatót és annak megfelelően válasszunk mindig az illóolajok közül. Ma már több helyen is be lehet szerezni a szükséges alapanyagokat és érdemes mindig az akciós időszakokat is kiemelten figyelni, hogy minél költséghatékonyabban élvezhessük a stresszmentes napokat. A párologtató amellett, hogy segítenek az illóolajok párologtatásában még otthonunk dísze is lehet, hiszen nagyon sokféle változata vásárolható meg. Vannak kisebbek és nagyobbak, különleges formavilágúak. A párologtatók közül mindig olyan színűt válasszunk, ami illik otthonunk színvilágához is.