Hogyan legyünk csinosak leggingsben

Először is érdemes leszögeznünk, hogy a leggings nem nadrág, így súlyos divatbakinak számít, ha nadrágként viseljük. Sportoláson kívül máskor ne viseljük derékig, vagy csak kicsit lejjebb érő pólóval, pláne nem hasat kivillantó felsővel mert nagyon előnytelen számunkra és visszataszító látvány a külső szemlélődőknek (hacsak nem vagyunk fitness modellek), arról nem is beszélve, hogy optikailag teltebbnek mutat és a plusz kilókat, itt-ott kibuggyanó párnácskákat is kihangsúlyozza.

A legjobb kifejezés a leggingsre talán a vastagabb harisnya volna. Szoknyák, hosszú felsők alá ideális viselet, de hideg időben akár nadrág alá is húzható. A lényeg, hogy vastagabb anyagú ruhák mellé vastagabb legginset, vékonyabb anyagú ruhákhoz vékonyabb anyagú leggingset viseljünk.

Ideális viseletek a leggings mellé a hosszított fazonú, bővebb szabású felsők, de természetesen, ha egész alakunkat szeretnénk kihangsúlyozni, akkor szűk felsővel, ruhával is viselhetjük. Cipő választásnál a legmegfelelőbb mellé melegebb időben a szandál és a balerina cipő. A cipőnk és a harisnyánk között vigyázzunk, hogy ne villanjon ki a zoknink, amennyiben viselünk, mondjuk a csizmánk alatt, mert nem szép látvány.

A feltűnő, mintás darabokat inkább a vékony és formás lábakkal rendelkezők válasszák és amennyiben a leggings mintás, a hozzá viselt ruhánk legyen inkább egyszerűbb, visszafogottabb. Anyagban, színben és stílusban is rengeteg féle közül választhatunk kedvünkre valót. Egy- két darabot, akár az alap fekete és fehér színekben is érdemes beszereznünk ezekből a kényelmes és rengeteg féle módon kombinálható darabokból.