Egyszerű, diétás ételek – út a tökéletes alak felé

Nem mindannyian mozgunk otthonosan a konyhában, ám a legtöbb fogyókúrás étrend megköveteli, hogy bizony mi magunk állítsuk össze azokat a falatokat, melyek anélkül kerülhetnek az asztalra, hogy a plusz kilóktól tartanunk kellene. Az egyszerű, diétás ételek azonban könnyedén elkészíthetőek, és még azoknak sem okoznak problémát, akiknek tudása egy rántottánál,vagy bundás kenyérnél kimerül.

Gondoljon csak a sokat emlegetett salátákra, melyek a megfelelő összetevőkkel, cukormentes öntetekkel, zsírszegény sajttal, sovány húsokkal és változatos zöldségekkel az egyszerű, diétás ételek netovábbjának számít. Az ízlésesen összedarabolt hozzávalók nem csak gyorsan fogyasztásra kész állapotba kerülnek, de látványnak sem utolsó a színes, vitaminokban és rostokban gazdag egyveleg. 

A főzelékek elkészítése szintén nem okozhat gondot, ám arra mindenképpen ügyeljen, hogy sűrítésre semmiképpen ne lisztet, vagy tejszínt használjon. A legmegfelelőbb erre a célra maga a felhasznált alapanyag, melynek egy részét pürésítve máris kész a finomság, melyhez sovány, grillezett húsokat fogyaszva attól sem kell tartania, hogy hamar megéhezik majd.

A zöldség alapanyagú levesek ( természetesen tészta nélkül ) szintén nem jelenthetnek akadályt, de ha nincs ideje főzőcskézni, a natúr joghurt nyers répával, gyümölcsökkel, vagy a zabkása némi almával is renkívül finom, tápláló, laktató, és mindenekelőtt fogyókúrás finomságnak minősül. Az egyszerű, diétás ételek elkészítése könnyebben elsajátítható, mint azt kezdő háziasszonyok gondolnák. Kísérletezzen, hiszen gyakorlat teszi a mestert a konyhában is!